MBO-opleidingen voor volwassenen

Ben je eerder niet in de gelegenheid geweest een MBO-diploma te halen of af te maken? Wil je dit alsnog doen? Speciaal voor volwassenen bieden we in Amsterdam de volgende MBO-opleidingen aan:

Sector Zorg & Welzijn:Niveau  Min.leeftijd  Leerweg
- Helpende Welzijn    2     18   BBL 
- Pedagogisch Werker (kinderopvang)    3    18   BBL 
Sector Beveiliging:   
- Beveiliger    2    18   BOL & BBL 
- Coördinator Beveiliging    3    18   BBL 
Sector Facilitaire dienstverlening:   
- Facilitair Medewerker NIEUW    2    16   BBL 
Sector Mobiliteit:   
- Tweewielertechniek (fietstechnicus)                 2    16   BBL

Wil je meer informatie over een specifieke opleiding (beroepsbeeld, onderwijsprogramma)? Klik dan hierboven op de opleiding van jouw keuze. Onderstaand tref je meer algemene informatie over onze MBO-opleidingen aan.

 

Locatie

De meeste van onze MBO-opleidingen vinden plaats op onze locatie Vlaardingenlaan 25 in Amsterdam-West. Enige uitzondering hierop is de opleiding Tweewielertechniek, locatie Velodrome (overdekte wielerstadion in Sloten). Dit vanwege onze unieke samenwerking met fietsfabrikant Giant die in het Velodrome is gehuisvest, in het Giant Experience Center.

Tijdsduur en aanvang

De tijdsduur van de opleiding is afhankelijk van jouw eerder opgedane (werk)ervaring en vooropleiding. Wanneer je je voor een MBO-opleiding bij ons aanmeldt, nodigen wij je altijd uit voor een persoonlijk gesprek (intake) waarin we ook bepalen hoe jouw persoonlijke opleidingstraject eruit gaat zien. De gemiddelde duur van een niveau 2-opleiding is 1,5 jaar, voor een niveau 3/4-opleiding is dit 2,5 jaar. We gaan hierbij uit van 1 dag onderwijs en 3 dagen stage/leerwerkplek (ervaring opdoen in dagelijkse praktijk) per week.

Intake

Na aanmelding nodigen wij je altijd uit voor een gesprek waarin we een advies geven over een persoonlijk opleidingstraject. Indien noodzakelijk wordt er een assessment (niveau- en motivatietest) afgenomen. Na de uitslag hiervan volgt een definitief advies.

Zo werkt het MBO

Is het MBO helemaal nieuw voor je? Ga naar 'Zo werkt het MBO' voor nadere uitleg over de verschillende leerwegen, niveaus en beroepsvaardigheden.