Werktraject in samenwerking met GEJA

11 jun 2019 / 11:13

Maandag 27 mei jl. hebben 5 studenten van het GEJA werktraject, het praktijkexamen stellen van profielen voor metselwerk  gedaan op de bouwlocatie van Open IJ te IJmuiden.

‘De studenten hebben via GEJA op diverse werkplekken ervaring opgedaan in de bouwsector. Naast deze werkzaamheden hebben de studenten één dag in de week bij ROC TOP  het Entree onderwijsprogramma Assistent Bouwen, Wonen en Onderhoud gevolgd, om in aanmerking te komen voor een mbo diploma op niveau 1’, zegt Niek Overmars docent bij de campus TOP Start.

Na het succesvol afronden van het praktijkexamen op de locatie IJmuiden gaan de studenten de komende weken de laatste examens afronden bij ROC TOP. Via dit werktraject worden Ali, Raymond, Orfeu, Jean, Ousmane en Fikadu in de gelegenheid gesteld om (opnieuw) een baan te vinden in de bouwwereld. Maar met het diploma Entree Assistent Bouwen, Wonen en Onderhoud is er ook nog een mogelijkheid om door te stromen naar een niveau 2 opleiding  binnen het mbo. Door hun inzettingsvermogen om van dit werktraject een succes te maken en door de persoonlijke aandacht & begeleiding van GEJA en ROC TOP, zijn zij tot dit eindresultaat gekomen.

Deel dit artikel