Events

Open bedrijven dag VEBAN - Oktober 2022

Interview met Stadsdeelbestuurder Amsterdam Noord: Yassmine el Ksaihi

  • Waarom vindt u het belangrijk om aanwezig te zijn bij dit soort dagen? 

Ik vind het heel belangrijk om jullie school te bezoeken en alle bedrijven die ik ook nog heb bezocht omdat ik wil weten wie jullie zijn en wat er allemaal  voor mooie dingen gebeuren in het stadsdeel. Het paste daarom heel mooi in de kennismakingsgesprekken en ontmoetingen die ik deze periode doe. Sowieso vind ik het belangrijk dat het ROC-Top NDSM een onderdeel is van het stadsdeel en de relaties met de school en bedrijven en maatschappelijke organisaties en de inwoners van Noord vanzelfsprekend is. De Open bedrijvendag is daar een prachtig voorbeeld van maar ook daarnaast hoop ik veel samen te kunnen werken met jullie school.

  • Wat doet u met de info/feedback/ervaring die u krijgt als u langsgaat bij de bedrijven?

Ik neem dat zeker mee en zorg dat er vervolg afspraken komen over de thema’s die bedrijven aankaarten tijdens een werkbezoek als het natuurlijk past bij mijn opgave/portefeuille van Noord. Anders speel ik het door naar mijn collega bestuurders of met collega bestuurders in de stad als het bijvoorbeeld over grotere thema’s gaat zoals de bereikbaarheid van bedrijven in Noord. Dat kunnen wij niet alleen oplossen maar moeten we met de wethouders in de stad en het rijk doen. Zodat we bijvoorbeeld wel een brug over het IJ kunnen krijgen.

  • Wat is uw rol bij dit soort dagen?

Mijn rol als bestuurder is om goed te weten wat er speelt in het stadsdeel en zeker als het over het MBO-onderwijs gaat en over bedrijven, dat valt nl allebei onder mijn portefeuille. Ik vind het heel belangrijk om niet alleen met jullie directeur om de tafel te zitten maar juist het geluid van jullie, studenten te horen. Of in een bedrijf met medewerkers te praten , hoe zij daar terecht zijn gekomen en waarom ze het naar hun zin hebben (of niet). Zo was ik blij verrast dat jullie zo enthousiast over  jullie school praatten en ook  de rondleiding vond ik erg leuk, juist om ook even het verhaal los van de officiële presentatie te horen.

  • Leert u zelf van dit soort dagen? Zijn dit ook leerzame dagen voor u?

Zoals hierboven al aangegeven leer ik juist heel veel van deze werkbezoeken. Ik wil juist niet alleen op kantoor zitten maar bewoners, werknemers, studenten, schoollieren ontmoeten en hun verhalen horen. Jullie zijn de ervaringsdeskundigen. Dat netwerken en elkaar kennen heel belangrijk is, komt overal wel in terug. Dan kan je mooie verbindingen maken en elkaar versterken.

 

Lees meerHet hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.