Nieuws

Docenten E&H leggen de laatste hand aan de circulaire leerlijn

Vanuit de samenwerking RIF NDSM is er gevraagd om meer duurzaamheid op te nemen in het onderwijsprogramma met een nadruk op circulariteit. In overleg hebben we met de docententeams twee leerlijnen ontwikkeld. Eén leerlijn duurzaamheid die gebaseerd is op de SDG’s (Sustainability Development Goals van de VN), en één leerlijn die gebaseerd is op circulariteit. Met deze leerlijnen willen we studenten gedurende de MBO onderwijsperiode bewust maken van de SDG’s en circulariteit. De wens is dat de studenten het duurzaam denken meenemen in hun eigen leven, maar ook in hun toekomstige werkzaamheden.   


Twee jaar geleden is de campus E&H gestart met het aanbieden van twee themaweken. Dit is uitgevoerd i.s.m. een aantal externe partijen die vooraf docenten hebben geschoold en interessante challenges hebben ontwikkeld met bedrijven uit de buurt. Ook de campus H&S hebben met twee opleidingen geparticipeerd. Hier is een goede basis gelegd met scholing voor de studenten en het ontwikkelen van beroepsgerichte opdrachten met duurzame en circulaire componenten.

Na uitvoerige evaluatie hebben we als campus besloten om niet meer studenten volledig een week uit te roosteren. Dit had veel impact op het onderwijs. In plaats daarvan zijn we de opdrachten volledig in  het onderwijs aan het vervlechten. Hiermee komen de twee onderwerpen gedurende de gehele opleiding terug in de beroepsopdrachten. Daarnaast is er tijdens de twee mondiale weken, de week van de duurzaamheid in oktober en de week van de circulariteit, eerste week februari, weer aandacht voor het thema. Tijdens deze weken gaan studenten wat intensiever aan de slag met het onderwerp tijdens de beroepsgericht lessen.


Heb je vragen over dit onderwerp of wil je met dit onderwerp aan de slag in je bedrijf of onderwijs. Neem contact op met J. Schild j.schild@roctop.nl 

Lees meer

Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.