Coronavirus

In Nederland gelden vanaf maandag 23 maart verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De verspreiding van het coronavirus roept vragen op bij ROC TOP medewerkers en studenten. Op deze webpagina zetten we de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje. ROC TOP volgt alle ontwikkelingen omtrent het virus op de voet, eventuele updates worden steeds op deze pagina bijgewerkt. Daarbij volgt ROC TOP de richtlijnen van de Rijksoverheid, RIVM en de GGD.

Maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland  

De maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus blijven gelden tot en met 28 april. Voor ROC TOP als onderwijsorganisatie betekent dit, dat tot en met 5 mei (na de meivakantie) de locaties gesloten zijn. 


In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. ROC TOP volgt alle ontwikkelingen omtrent het virus op de voet, eventuele updates worden steeds op deze website bijgewerkt. Lees hier meer over het besluit van het kabinet.

UPDATE 1 april 16:30 uur

Wat betekent dit voor jou in relatie tot ROC TOP?

Eerder gecommuniceerde maatregelen en gemaakte afspraken blijven staan en worden verlengd tot en met 5 mei. Een korte samenvatting:

 • Je hoeft tot en met 5 mei niet naar school te komen. Er zijn geen lessen in de schoolgebouwen. De schoolgebouwen zijn gesloten. Mocht je geen plek hebben om naar toe te gaan, geef dit aan bij je mentor of SLB’er.
 • Per opleiding is bekeken hoe op afstand onderwijs aangeboden kan worden. Heb je nog niets gehoord, neem contact op met jouw mentor of SLB’er.
 • Stages gaan door zolang je welkom blijft bij je stagebedrijf.  

UPDATE 23 maart om 18:00 uur  

Alle fysieke examens van ROC TOP tot en met 6 april gaan niet door. Deze beslissing past binnen de lijn die Minister Slob vanochtend heeft gecommuniceerd en is op advies van de landelijke MBO Raad.

Wat betekent dit? Er wordt vanaf woensdag 25 maart tot en met maandag 6 april geen enkel fysiek examen / toets afgenomen bij een ROC TOP locatie of in de beroepspraktijk (BPV).

Alleen de reeds geplande online examens (op afstand) tot 6 april gaan gewoon door.

Hoe nu verder? ROC TOP neemt tot 6 april de tijd hoe wij de examens verder gaan organiseren. We laten je rond 6 april weten hoe het verder gaat. Houd hiervoor je mail en onze website roctop.nl/coronavirus in de gaten.

Op dit moment brengen we de gevolgen van dit besluit in beeld. We doen ons uiterste best om:

 • Studenten die dit schooljaar hun diploma kunnen halen extra aandacht te geven. Dit zodat zij tijdig examen kunnen doen (t.b.v. het behalen van hun diploma).
 • TOP Studenten later dit schooljaar gelegenheden te bieden tot het maken van examens.

Onderwijs op Afstand Vanaf 23 maart wordt het onderwijs waar mogelijk op afstand (digitaal) gegeven. Per opleiding wordt bekeken of en hoe op afstand onderwijs aangeboden kan worden. Mocht je nog geen informatie hierover ontvangen hebben dan krijg je die binnenkort. 

Lees meer

UPDATE 15  maart

ROC TOP SLUIT CAMPUSSEN VOOR ONDERWIJSACTIVITEITEN PER MAANDAG 16 MAART 

ROC TOP vindt de gezondheid van studenten, medewerkers en bezoekers het belangrijkste dat er is. 

Het College van Bestuur heeft op advies van de Taskforce Corona het volgende besloten: [uitklapper]

 • Vanaf maandag 16 maart tot en met 6 april vinden er geen fysieke onderwijsactiviteiten meer plaats op de locaties van ROC TOP.   

 • Alle gebouwen van ROC TOP sluiten voorlopig voor studenten. Mocht je geen plek hebben om naar toe te gaan neem contact op met jouw mentor/ SLB'er.  

 • De geplande examens en toetsen van maandag 16 maart tot en met vrijdag 20 maart gaan in ieder geval niet door. Je wordt zo spoedig mogelijk geïnformeerd hoe we verder omgaan met geplande examens en toetsen. 

 • We treffen voorbereidingen waarbij we voorrang geven aan examenkandidaten, nadere informatie hierover volgt.  

 • Vanaf 23 maart wordt het onderwijs zoveel mogelijk op afstand (digitaal) gegeven. 

 • Stages van studenten gaan door volgens de richtlijnen van het stagebedrijf.   

Uiteraard blijven we de landelijke ontwikkelingen volgen, dit kan leiden tot verdere aanscherpingen.

Lees meer

VRAGEN EN ANTWOORDEN - ALGEMEEN

Hoe informeert ROC TOP haar studenten en medewerkers?  

Zodra er nieuwe informatie is informeren we jou daarover via onze website roctop.nl/coronavirus. Daarbij gebruiken we ook het intranet (voor medewerkers), studentenmail en Trajectplanner. Houd de kanalen goed in de gaten.  

Wat zijn de symptomen van het coronavirus (COVID-19)?  

Koorts (meer dan 38 graden Celsius) met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking.  

Iedereen wordt geadviseerd thuis te blijvenBij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of lichte verhoging (tot 38 graden) bel je nog niet de huisarts. Bel pas met je huisarts als klachten verergeren (meer dan 38 graden Celsius koorts, hoesten en/ of benauwdheid).  

Kijk voor de meest recente adviezen op: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. 

Welke voorzorgsmaatregelen kun je zelf nemen? 

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Hieronder hebben wij alvast een aantal vragen van studenten op een rijtje gezet: 

Uiteraard blijven we de landelijke ontwikkelingen volgen, dit kan leiden tot verdere aanscherpingen waarover we jullie steeds zullen informeren.  We begrijpen dat je mogelijk nog steeds vragen hebt. Mocht je willen bellen met een medewerker van ROC TOP, dan kun je als student of als ouder/verzorger contact opnemen met de ROC TOP Taskforce coronavirus, via telefoonnummer: 06-11582512.

Geen evenementen bij ROC TOP  

De evenementen van ROC TOP tot en met 5 mei gaan niet door. Er komen alternatieven zodat geïnteresseerden alsnog de mogelijkheid krijgen zich te oriënteren op een opleiding(en) van ROC TOP. Meer informatie volgt spoedig op deze website. 

Wat kan ik zelf doen voor mijn gezondheid
Lees verder
Krijg ik nog les?
Lees verder
Hoe zit het nou met toetsen & examens?
Benieuwd?
Hoe zit het met mijn stage?
Lees verder
Kan ik straks gewoon doorstromen?
Lees verder
Waar staan alle laatste updates voor studenten?
Check het hier
Een gemiddelde Nederlander ziet per jaar 120 uur reclame