Interview met de Studentenraad van ROC TOP

22 dec 2015 / 12:15

De Studentenraad bestond in 2014 uit: Frank Hemmes, Dorine van Meringen, Jonathan Gibbes, Bryan Kinneging en Dewi Speelman. De twee laatsten vertellen in een kort interview over wat de Studentenraad tot zover gedaan heeft.

Dewi: “We hebben vooral veel vergaderd om onze ideeën in kaart te brengen. Dit jaar hopen we ook echt zaken aan te kunnen pakken.” Bryan: “We zijn vorig jaar met zijn vijven een dag naar een conferentie in Utrecht geweest om de studentenraad beter te maken. Daar waren ook Nicole Hollenberg en Ineke van der Linden van ROC TOP aanwezig. Er werden verschillende workshops gehouden, daar hebben we veel van opgestoken.”

BRYAN KINNEGiNG_940x

Dewi: “We konden een beetje socializen met studentenraden van andere scholen, vragen hoe zij dingen aanpakken. We hebben het gehad over social media en hoe je die in kunt zetten als Studentenraad. Daar hadden we meteen ideeën over.”

Bryan: “Bijvoorbeeld een social media-dag waar studenten foto’s kunnen twitteren van hun school met wat ze er goed of juist slecht aan vinden. Daar verbind je dan een goeie hashtag aan en dan hebben wij op het eind van de dag een mooi overzicht van zaken die we aan kunnen pakken.” #TOPmaarditkanbeter

Dewi: “Zoiets ja. Nou ja, wat we voor elkaar gekregen hebben in Almere, is dat het nu duidelijker is wanneer er herkansingen zijn en hoe je je daarvoor inschrijft. Die formulieren waren nogal onduidelijk, zo bleek uit een enquête die we hebben laten houden door school.” En dan schijnen jullie nog bezig te zijn met een anti-pestcampagne.
DEWI_SPEELMAN_940x

Dewi: “We willen mooie posters ontwerpen waarop we duidelijk maken dat studenten bij ons terecht kunnen.”

Bryan: “Ja, en het bespreekbaar maken in mentor-uren.” Waar lopen jullie nu nog tegenaan?

Bryan: “Op dit moment richten we ons vooral op uitbreiding van de raad. Drie van de vijf leden zijn namelijk afgestudeerd inmiddels. Met zijn tweeën kunnen we moeilijk als spreekbuis fungeren voor alle locaties, dat is gewoon niet haalbaar.”

Deel dit artikel