Live video: M-jaar

Wil je graag naar het mbo maar weet je nog niet welke opleiding je wilt doen?

Wil je eerst onderzoeken wat er echt bij je past voordat je je keuze maakt? Dan past M-jaar, misschien bij je. Aanmelden voor het M-jaar kan alléén tussen 2-12 mei.

M-jaar is geschikt voor zeer gemotiveerde vmbo-leerlingen of havisten/ vwo’ers die uitgestapt zijn in het derde of vierde leerjaar, die eigen verantwoordelijkheid nemen, aan de slag willen en bereid zijn om nieuwe, onverwachte dingen uit te proberen om erachter te komen waar hun passie ligt.

Tijdens M-jaar krijg je de kans om met inspirerende mensen te praten en op plekken te komen waar je normaal niet zo snel komt. Je kunt gedeeltelijk zelf bepalen wat je wil leren en hoe je dat wil doen.

Wij adviseren je om je aan te melden voor een mbo-opleiding vóór 1 mei* in verband met het toelatingsrecht. En dus niet alleen voor het M-jaar. 

We gebruiken niet meer dan 10 procent van onze hersenen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Volgens neurologe Dr. Marie Pasinski gebruiken we onze volledige hersencapaciteit, maar niet op hetzelfde moment. Ze vergelijkt het met het functioneren van een computer. dan werken ook niet alle programma's op hetzelfde moment.