Amsterdam Zuid
TOP Health & Sport: Sportacademie

De Sportacademie valt onder de campus TOP Health & Sport. De Sportacademie studenten volgen hun studie in Sporthallen Zuid. De locatie ligt centraal en is goed bereikbaar.

Bij de Sportacademie kun je een droom waar maken! Lekker veel sporten combineer je met het leren van een vak. Je werkt aan je eigen vaardigheid op het gebied van voetbal, zwemmen, atletiek, turnen en nog veel meer. Daarnaast leer je hoe je een training opzet, hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en hoe je je gedraagt als professional. Tijdens je stages op een school, sportvereniging of binnen buurtwerk pas je toe wat je geleerd hebt. Je coacht of begeleidt mensen om veilig en met plezier te sporten.

 

Burgerweeshuispad 54
1076 EP Amsterdam

verzuim e-mail: verzuimhealth@roctop.nl
Telefoon: 020 462 0110

OVER ONS

TOP locatie

De Sportacademie is onderdeel van TOP Health & Sport, maar is gehuisvest in Sporthallen-Zuid, een unieke sportlocatie in Amsterdam. Sporthallen-Zuid ligt in het hart van de sport-as die loopt van de hockeyvelden in het Amsterdamse Bos, via de Bosbaan, tenniscentrum Amstelpark tot aan het Olympisch Stadion. Een betere locatie voor een sportprofessional bestaat er niet! In deze dynamische omgeving krijg je theorie en een groot deel van je praktijkonderwijs. De opleidingen zijn samen met de KNVB, KNHB en KNLTB opgezet.

Teamwork

Omdat wij het belangrijk vinden dat je tijdens je studie en je stage de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Je diploma halen bij ROC TOP is teamwork.

Zelf doen

Aan de hand van een puntensysteem motiveren wij onze studenten om naast de studie zoveel mogelijk buitenschoolse sportactiviteiten op te pakken. Want nergens leer je zo snel als in de praktijk. Daar kun je al het geleerde in praktijk brengen en lekker bezig zijn met sport in alle vormen. Wij hechten daarom veel belang aan goed contact met onze stagebedrijven en zorgen regelmatig voor ‘handjes’ op grote toernooien in Amsterdam.

Nieuws

20 apr 2018

ROC TOP studenten Sport begeleiden Koningspelen

Ruim 1,2 miljoen basisschoolleerlingen in Nederland, op Nederlandse scholen in het buitenland en het Caribisch deel van het Koninkrijk, hebben vandaag deelgenomen aan de Koningsspelen. ROC TOP de Sportacademie heeft…
Lees verder
19 dec 2017

ROC TOP studenten van de Sportacademie zwemmen met ouderen

Een mooi initiatief is van start gegaan, waarbij acht ROC TOP studenten maandelijks meewerken aan het welzijn van ouderen, woonachtig in verzorgingshuizen en verpleeghuizen van Amstelring.
Lees verder
12 jan 2016

Nomineer jouw stagiaire, docent of stage voor MBO Stage Awards Amsterdam-Noord

De Academie van de Stad en stadsdeel Noord organiseren voor het eerst de MBO Stage Awards Amsterdam-Noord. Stagiaires en stagedocenten van de ROC-TOP en ROC van Amsterdam en hun stagebedrijven…
Lees verder

OPLEIDINGEN

LOCATIE