Amsterdam Oost
TOP Start

Soms heb je door omstandigheden nog geen diploma of startkwalificatie kunnen halen. Of je weet gewoon nog niet wat je wilt worden en twijfelt over je vervolgopleiding. Bij TOP Start krijg jij de ruimte om te ontdekken wat je later wilt gaan doen! Op TOP Start (vroeger bekend als het Wibautcollege) worden opleidingen gegeven op niveau 1 en 2. Binnen in ons gebouw voel je je direct welkom en op je plek. We werken met kleine groepen. Daarom is de begeleiding uitstekend. Een groot voordeel is dat je bij TOP Start verschillende kanten op kunt. Je kunt er terecht voor een Entree-opleiding of niveau 2 opleidingen Dienstverlening & Verkoop.

TOP Start in de Wibautstraat staat schuin tegenover het Amstelstation en recht tegenover BNR Nieuwsradio. De ingang bevindt zich aan de achterkant van het gebouw (in de James Wattstraat).

Wibautstraat 135-139
1097 DN Amsterdam
(ingang aan achterzijde, James Wattstraat)
Verzuim e-mail: verzuimstart@roctop.nl

Vragen over Dienstverlening? Neem contact op/whatsapp via 06-50057874, bereikbaar di-vrij van 09.00-17.30 uur.
Vragen over Entree? Neem contactop/whatsapp via 06-34130748 bereikbaar di-vrij van 09.00-17.30 uur.
Telefoon: 020 570 8800

OVER ONS

Persoonlijke aandacht van je mentor

Geen mens is hetzelfde en dat geldt zeker voor studenten op MBO-niveau 1 en 2. Daarom hecht het TOP Start veel waarde aan persoonlijke aandacht voor studenten. Zo kunnen we aan alle verschillende wensen en behoeften van onze studenten tegemoet te komen. Persoonlijk aandacht krijgen de studenten vooral van hun mentor. De mentor is altijd in de buurt, ook bij de lessen verzorgd door een vakdocent. Mentoren hebben bij ons dan ook verschillende rollen: studieloopbaanbegeleider, onderwijsbegeleider, instructeur sociale vaardigheden, stagebegeleider en contactpersoon maar vooral ook de steun- en toeverlaat van onze studenten.

Iedereen zijn eigen leerroute

De ene student is goed in Nederlands, de ander in gebruik van computers. Bij TOP Start houden we daar rekening mee. Docenten en mentoren helpen de studenten uitzoeken aan welke onderdelen zij extra aandacht moeten besteden en welke talenten zij juist kunnen gebruiken bij opdrachten en stages. Dat betekent ook dat studenten op verschillende momenten hun praktijkexamen afleggen en daarmee hun diploma halen.

Het vak leer je vooral in de praktijk

Een groot deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk. Bij TOP Start vinden we dat je het vak pas echt leert door aan de slag te gaan in een stageomgeving. Waar leer je immers een verkoopgesprek voeren? Op school met studenten of in de sigarenwinkel op de hoek? Waar leer je een archief te beheren? Uit een boek op school of bij een administratieve afdeling van een groot bedrijf? Studenten die bij TOP Start instromen, lopen vanaf periode 3 twee dagen per week stage. De eerste twee periodes word je (theoretisch) goed voorbereid, zodat je de juiste vaardigheden bezit om succesvol stage te gaan lopen. Het tweede jaar loop je het gehele jaar 2x per week stage.

Onderwijs in kleine groepen op een goed bereikbare school

Kenmerkend voor TOP Start is dat de groepen niet groter zijn dan 18 studenten. Hierdoor kunnen groepsmentoren en docenten de aandacht en individuele begeleiding geven die studenten op MBO-niveau 1 en 2 nodig hebben. Verder zijn in het gebouw nooit meer dan 200 studenten aanwezig. Dit zorgt er voor dat de medewerkers van het Wibautcollege studenten van de school snel leren kennen en er een prettige en veilige sfeer ontstaat. Bij TOP Start zijn alle middelen aanwezig om te zorgen voor boeiend onderwijs in een prettige persoonlijke sfeer. En dat allemaal op loopafstand van het Amstelstation in Amsterdam Oost.

Nieuws

24 feb 2016

ROC TOP in het nieuws in februari

ROC TOP was de afgelopen dagen regelmatig in het nieuws. Zo stond er onder andere een artikel in het Parool waarvoor twee van onze docenten zijn geïnterviewd. En verscheen er…
Lees verder
12 jan 2016

Nomineer jouw stagiaire, docent of stage voor MBO Stage Awards Amsterdam-Noord

De Academie van de Stad en stadsdeel Noord organiseren voor het eerst de MBO Stage Awards Amsterdam-Noord. Stagiaires en stagedocenten van de ROC-TOP en ROC van Amsterdam en hun stagebedrijven…
Lees verder
14 dec 2015

STUDENTEN ROC TOP ORGANISEREN FEEST VOOR SOS KINDERDORPEN!

Donderdag 17 december organiseren studenten van het ROC TOP Wibautcollege aan de Vlaardingenlaan een daverend feest voor het goede doel SOS Kinderdorpen. Je bent van harte uitgenodigd!
Lees verder

OPLEIDINGEN

LOCATIE