Nieuwe student

Ben jij een nieuwe student die straks bij ROC TOP start? Dan zijn er dingen die handig zijn om van tevoren al te weten, zoals over je lesrooster, je boeken, je TOP-account en hoe wij na de zomervakantie les gaan geven. Op deze pagina vind je al deze informatie verzameld.

Onderwijsovereenkomst en intake

Het kan zijn dat je nog jouw onderwijsovereenkomst (OOK) moet tekenen of dat je nog wacht op een intakegesprek/kennismakingsgesprek. ROC TOP blijft in de zomervakantie open voor administratieve zaken, zoals het verwerken van de aanmeldingen. Nadat je hebt aangemeld wordt er zo spoedig mogelijk/ contact met je opgenomen. 

Je kunt de getekende OOK via de meegegeven/gestuurde antwoordenvelop terugsturen of langsbrengen op onze locatie aan de NDSM straat 1. Deze is geopend tussen 9.00 en 15.00 uur maandag tot en met vrijdag. 


Hoe ROC TOP lesgeeft tijdens corona

Vanwege de corona-maatregelen hebben wij een aanpassing moeten doorvoeren in hoe wij onderwijs geven. Op deze pagina vind je de meest up-to-date informatie over hoe wij bij ROC TOP omgaan met het coronavirus en ons onderwijs hebben ingericht. Afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM passen we dit regelmatig aan.


Eerste lesdag/introductieweek

De eerste lesdag van jouw klas en opleiding vind je in jouw rooster. Deze vind je op de roostersite (zie hieronder bij Rooster). Naast lessen is er ook een introductieprogramma. Per campus is het verschillend hoe hiermee wordt omgegaan.

Campus Business: Studenten 1e jaars Handel en ZD worden donderdag 26 augustus om 10.00 uur verwacht.

Studenten 2e en 3e jaar Handel niveau 4 ook donderdag 26 augustus om 10.00 uur.  Studenten 2e en 3e jaar Handel niveau 2 en 3 vrijdag 27 augustus om 9.30 uur. Studenten 2e en 3e jaar Zakelijke Dienstverlening: check de roosters-app vanaf 25 augustus!

Campus Events & Hospitality: Bekijk hier wanneer je verwacht wordt op de campus. Op de eerste dag hoor je hoe de rest van de week eruit gaat zien. Het introductierooster staat ook op roosters.roctop.nl.

Campus Health & Sport: De introductieweek start voor de meeste studenten op 30 augustus. Vanaf 25 augustus staat de meest up-to-date informatie in jouw rooster: roosters.roctop.nl. Lessen starten die week erna. Vragen? Mail of bel de campus.

Campus Start en Amsterdamse Plus: Je wordt in de week van 24 augustus gebeld door je Mentor/SLB'er.

Op de onderwijsovereenkomst is een administratieve datum aangehouden. Als je een BOL-opleiding volgt, kun je per deze datum een reisproduct aanvragen. En als je 18 jaar of ouder bent kun je bij een BOL-opleiding ook studiefinanciering aanvragen. Voor meer informatie kun je terecht bij DUO: https://duo.nl/particulier/mbo-er/ .


Rooster

Vanaf 25 augustus vind je jouw rooster op roosters.roctop.nl.
Op deze site vul je jouw klas in en dan kun je het lesrooster bekijken. Weet je niet meer in welke klas je zit? Neem dan contact op met het servicepunt van jouw campus via mail of telefoon. Zie ook hieronder: Bereikbaarheid.


Boeken

De boekenlijst en benodigde digitale hulpmiddelen kan je vanaf 13 juli inzien via de website van Studers, zie www.studers.nl. Je moet zoeken op ROC TOP en dan jouw locatie, en jouw studie en startjaar. Je kunt alles hier bestellen, maar dat hoeft niet. Als je straks maar de juiste materialen hebt.


ROC TOP account en laptop

Alle TOP-studenten krijgen een Windows Office 365 account met je eigen e-mailadres. Dit e-mailadres (jouw studentnummer@student.roctop.nl) in combinatie met een password is jouw inlog op alle Office 365 programma's waar wij mee werken. Deze staan 'in the cloud', we werken dus via een online omgeving.

Je studentaccount is opgebouwd uit je studentnummer gevolgd door @student.roctop.nl 
Bijvoorbeeld 123456@student.roctop.nl 

We hebben het wachtwoord van je ROCTOP account naar je privé e-mailadres gestuurd. 

Om lessen te volgen bij ons heb je vanaf schooljaar 2020-2021 een laptop nodig. Dit heet 'Bring Your Own Device'. Jij bepaalt dus zelf welk (merk) apparaat je hiervoor gebruikt, maar je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor de voorwaarden en andere informatie over het werken op een laptop ga je naar deze pagina: /BYOD.


Digitale leermiddelen

De digitale leermiddelen die je hebt aangeschaft via Studers moeten worden geactiveerd voor je er gebruik van kunt maken. Klik hier voor een uitleg hoe je dat doet. LET OP: je hebt hier je ROC TOP-account voor nodig. Hierover ontvang je deze week in de post informatie.


Financiële zaken

Op de site van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) vind je alle informatie die je moet weten voor wat betreft studiefinanciering, je studentenreisproduct en schoolgeld. Je vindt alles handig bij elkaar op: https://duo.nl/het-is-zomer/


Bereikbaarheid

Onze campussen zijn open vanaf 16 augustus.

business@roctop.nl / 020 630 19 00

events-hospitality@roctop.nl / 020 504 24 00

health-sport@roctop.nl / 020 462 01 00

start@roctop.nl / 020 570 88 00


Afwezig of ziek?

Ben je op je eerste lesdag ziek of kun je andere redenen niet aanwezig zijn, dan meld je dit per e-mail of telefonisch vóór 09.00 uur bij het servicepunt van jouw campus. Zie de contactgegevens hieronder. Plaats altijd het e-mailadres van jouw SLB 'er in de cc. Ben je <18 jaar, dan doet een ouder/verzorger dit voor jou. Doe je dit niet, dan wordt jouw afwezigheid als ongeoorloofd verzuim genoteerd en je mag maar een beperkt aantal dagen verzuimen van Onderwijsinspectie.

Het is belangrijk, dat je de volgende informatie geeft als je belt/mailt:

•     Naam student
•     Studentnummer student
•     Het telefoonnummer waarop de student / ouder(s) / verzorger(s) te bereiken is
•     Reden/aard van de afwezigheidsmelding

Ben je verkouden, heb je koorts, heb je keelpijn of andere corona-achtige symptomen? Dan blijf je thuis en meld je je ook ziek.

Langer dan één dag ziek? Volgende dag óók voor 09.00 uur contact op­nemen met het servicepunt.

Ziekmelden TOP Business:  verzuimbusiness@roctop.nlof 020 630 19 00

Ziekmelden TOP Events & Hospitality: verzuimevents@roctop.nl of 020 504 24 00

Ziekmelden TOP Health & Sport: verzuimhealth@roctop.nl of 020 462 01 00

Ziekmelden TOP Start: verzuimstart@roctop.nl of 020 570 88 00

Wat heb jij vandaag geleerd? Wij geloven in kleinschalig leren. Daarom leer je bij ons op campussen, samen met andere studenten binnen jouw leerrichting.
Over studeren bij ROC TOP
Het menselijk skelet blijft groeien tot je 35 jaar bent