Nieuwe student

Ben jij een nieuwe student die straks bij ROC TOP start? Dan zijn er dingen die handig zijn om van tevoren al te weten, zoals over je lesrooster, je boeken, je TOP-account en hoe wij na de zomervakantie les gaan geven. Op deze pagina vind je al deze informatie verzameld.

Onderwijsovereenkomst en intake

Het kan zijn dat je nog jouw onderwijsovereenkomst (OOK) moet tekenen of dat je nog wacht op een intakegesprek/kennismakingsgesprek. ROC TOP blijft in de zomervakantie open voor administratieve zaken. Je kunt de getekende OOK via de meegegeven/gestuurde antwoordenvelop terugsturen of langsbrengen op onze locatie aan de Vlaardingenlaan 15. Deze is geopend tussen 9.00 en 15.00 uur maandag tot en met vrijdag.


Hoe ROC TOP lesgeeft tijdens corona

Vanwege de corona-maatregelen hebben wij een aanpassing moeten doorvoeren in hoe wij onderwijs geven. Op deze pagina vind je de meest up-to-date informatie over hoe wij bij ROC TOP omgaan met het coronavirus en ons onderwijs hebben ingericht. Afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM passen we dit regelmatig aan.


Eerste lesdag

De eerste lesdag van jouw klas en opleiding vind je in jouw rooster. Deze vind je op de roostersite (zie hieronder bij Rooster).

Op de onderwijsovereenkomst is een administratieve datum aangehouden. Als je een BOL-opleiding volgt, kun je per deze datum een reisproduct aanvragen. En als je 18 jaar of ouder bent kun je bij een BOL-opleiding ook studiefinanciering aanvragen. Voor meer informatie kun je terecht bij DUO: https://duo.nl/particulier/mbo-er/ .


Rooster

Vanaf 10 augustus vind je jouw rooster op roosters.roctop.nl.
Op deze site vul je jouw klas in en dan kun je het lesrooster bekijken. Weet je niet meer in welke klas je zit? Neem dan contact op met het servicepunt via het centrale telefoonnummer 020-504 2400 of mail met: onderwijsadministratie@roctop.nl


Boeken

De boekenlijst en benodigde digitale hulpmiddelen kan je vanaf 13 juli inzien via de website van Studers, zie www.studers.nl. Je moet zoeken op ROC TOP en dan jouw locatie, en jouw studie en startjaar. Je kunt alles hier bestellen, maar dat hoeft niet. Als je straks maar de juiste materialen hebt.


ROC TOP account en laptop

Alle TOP-studenten krijgen een Windows Office 365 account met je eigen e-mailadres. Dit e-mailadres (jouw studentnummer@student.roctop.nl) in combinatie met een password is jouw inlog op alle Office 365 programma's waar wij mee werken. Deze staan 'in the cloud', we werken dus via een online omgeving.

Eind augustus ontvang je van ons een brief met daarin uitgelegd hoe jij kunt inloggen op Office 365 en eventueel programma's op jouw laptop kunt downloaden.

Om lessen te volgen bij ons heb je vanaf schooljaar 2020-2021 een laptop nodig. Dit heet 'Bring Your Own Device'. Jij bepaalt dus zelf welk (merk) apparaat je hiervoor gebruikt, maar je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor de voorwaarden en andere informatie over het werken op een laptop ga je naar deze pagina: /BYOD.


Bereikbaarheid

Onze campussen gaan tijdens de zomervakantie dicht. Alleen de campus TOP Business aan de Vlaardingenlaan 15 blijft open. Je kunt er maandag tot en met vrijdag terecht van 09.00 tot 15.00 uur. Bellen kan met 020-504 2400, mail via de campus servicepunten.

business@roctop.nl

events-hospitality@roctop.nl

health-sport@roctop.nl

start@roctop.nl


Afwezig of ziek?

Ben je op je eerste lesdag ziek of kun je andere redenen niet aanwezig zijn, dan meld je dit per e-mail of telefonisch vóór 09.00 uur bij het servicepunt van jouw campus. Zie de contactgegevens hieronder. Plaats altijd het e-mailadres van jouw SLB 'er in de cc. Ben je <18 jaar, dan doet een ouder/verzorger dit voor jou. Doe je dit niet, dan wordt jouw afwezigheid als ongeoorloofd verzuim genoteerd en je mag maar een beperkt aantal dagen verzuimen van Onderwijsinspectie.

Het is belangrijk, dat je de volgende informatie geeft als je belt/mailt:

•     Naam student
•     Studentnummer student
•     Het telefoonnummer waarop de student / ouder(s) / verzorger(s) te bereiken is
•     Reden/aard van de afwezigheidsmelding

Ben je verkouden, heb je koorts, heb je keelpijn of andere corona-achtige symptomen? Dan blijf je thuis en meld je je ook ziek.

Langer dan één dag ziek? Volgende dag óók voor 09.00 uur contact op­nemen met het servicepunt.

Ziekmelden TOP Business:  verzuimbusiness@roctop.nlof 020 630 19 00

Ziekmelden TOP Events & Hospitality: verzuimevents@roctop.nl of 020 504 24 00

Ziekmelden TOP Health & Sport: verzuimhealth@roctop.nl of 020 462 01 00

Ziekmelden TOP Start: verzuimstart@roctop.nl of 020 570 88 00

Wat heb jij vandaag geleerd? Wij geloven in kleinschalig leren. Daarom leer bij ons op campussen, samen met andere studenten binnen jouw leerrichting.
Over studeren bij ROC TOP
Een Kolibrie kan achteruit vliegen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

De kolibrie kan door de zeer snelle vleugelslag (tot wel 80 slagen per seconde) in de lucht stil blijven hangen en loodrecht omhoog of naar beneden vliegen. De kolibrie kan als enige vogel ook achteruit vliegen.