Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Crebonummer 25250
Niveau 1
Richting Entree
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
1 jaar
bol
Aug 2019
1 jaar
bbl

Er is veel vraag naar mensen die handig zijn en van aanpakken weten. Afhankelijk van de richting die je kiest, ga je binnen aan de slag op bijvoorbeeld een werkplaats of buiten, op de bouw of rondom gebouwen. Je moet vaak samenwerken. Je volgt dan de  aanwijzingen van je leidinggevende op. Hierbij is het belangrijk dat je veiligheidsregels kent en naleeft. Je houdt daarbij niet alleen rekening met jezelf, maar ook je collega’s. Soms moet je op grote hoogte aan de slag, in weer en wind en op vreemde tijden. Het werk is daardoor afwisselend en uitdagend.

Duur opleiding

  • 1 jaar

De opleiding

Wij vinden het heel belangrijk dat je de tijd neemt te ontdekken waar jouw interesses en sterke eigenschappen liggen en wat daarbij jouw beroepsmogelijkheden zijn. De BOL-opleiding is heel praktijkgericht. Al vroeg ga je op stage. Eerst oriënterend zodat je op verschillende plekken de praktijk kunt proeven. Uiteindelijk vind je een stageplek in de richting van je beroepskeuze. Je leert het plannen van taken, het uitvoeren van beroepsopdrachten, wat een goede werkhouding is, hoe je (beter) kunt samenwerken met collega’s en hoe je omgaat met veranderingen of druk als het soms even tegen zit. Daarnaast werk je aan de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Met een entree-opleiding kun je straks doorstromen naar een van de niveau 2-opleidingen die aansluiten bij het profiel dat je gekozen hebt of je gaat aan het werk.

ROC TOP biedt de opleiding ook in BBL variant aan. Kies je voor de BBL-opleiding, dan word je voor het grootste deel opgeleid in het bedrijfsleven. Je volgt minimaal één dag per week les op school. Let op, voordat je met een BBL opleiding kunt beginnen moet je een arbeidsovereenkomst hebben met een bedrijf. Heb je deze nog niet, dan ga je samen met de locatie op zoek naar een geschikt leerbedrijf. Tussen de onderwijsinstelling, het leerbedrijf en jou wordt een praktijkovereenkomst gesloten. Hierin staan wat de rechten en plichten van alle betrokken partijen.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Carrière

Je kunt aan de slag in allerlei functies. Je kunt werken in de hout- en meubelfabrieken, bij schilders- en onderhoudsbedrijven, bij afval, milieu, beheer en onderhoud openbare ruimten, in de bouw of de wegenbouw.

Jouw vooropleiding

  • Geen

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

Verder leren of werken?

Na een entree-opleiding kun je ervoor kiezen om te gaan werken of verder te leren. Wanneer je door wilt leren, heb je de keuze uit:

  • Mbo-niveau 2 BOL
  • Leerwerktraject/BBL opleiding mbo-niveau 2

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past