Assistent dienstverlening en zorg

Crebonummer 25251
Niveau 1
Richting Entree
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
1 jaar
bol
Aug 2019
1 jaar
bbl

Ben je een echte teamplayer en vind je het leuk om anderen te helpen? Het werk als assistent dienstverlening en zorg is zeer divers. Soms heb je geen contacten met anderen, behalve met collega’s. Op andere werkplekken heb je juist wel veel contact met mensen, zoals kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, en verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapten.

Iedereen die in de kinderopvang, de gehandicaptenzorg of het onderwijs werkt (ook wanneer het een stage is), moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. Hierover lees je meer op www.roctop.nl/vog.

dienstverlening

Duur opleiding

  • 1 jaar

De opleiding

Wij vinden het heel belangrijk dat je de tijd neemt te ontdekken waar jouw interesses en sterke eigenschappen liggen en wat daarbij jouw beroepsmogelijkheden zijn. De opleiding is heel praktijkgericht. Al vroeg ga je op stage. Eerst oriënterend zodat je op verschillende plekken de praktijk kunt proeven. Uiteindelijk vind je een stageplek in de richting van je beroepskeuze. Je leert het plannen van taken, het uitvoeren van beroepsopdrachten, wat een goede werkhouding is, hoe je (beter) kunt samenwerken met collega’s en hoe je omgaat met veranderingen of druk als het soms even tegen zit. Daarnaast werk je aan de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Met een entree-opleiding kun je straks doorstromen naar een van de niveau 2-opleidingen die aansluiten bij het profiel dat je gekozen hebt of je gaat aan het werk.

ROC TOP biedt de opleiding ook in BBL variant aan. Kies je voor de BBL-opleiding, dan word je voor het grootste deel opgeleid in het bedrijfsleven. Je volgt minimaal één dag per week les op school. Let op, voordat je met een BBL opleiding kunt beginnen moet je een arbeidsovereenkomst hebben met een bedrijf. Heb je deze nog niet, dan ga je samen met de locatie op zoek naar een geschikt leerbedrijf. Tussen de onderwijsinstelling, het leerbedrijf en jou wordt een praktijkovereenkomst gesloten. Hierin staan wat de rechten en plichten van alle betrokken partijen.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Carrière

Als assistent dienstverlening en zorg kom je te werken in een facilitaire en servicegerichte functie. Denk aan schoonmaakwerk of huishoudelijk werk, werken als conciërge of in een postkamer. In de sector Zorg en Welzijn kun je bijvoorbeeld werken in verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg, kleinschalige woonvormen, bij instellingen voor gehandicapten of in een ziekenhuis. En ook bij zwembaden en sportverenigingen, in de kinderopvang, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, sociaal cultureel werk en speeltuinen.

Jouw vooropleiding

  • Geen

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

Verder leren?

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past