Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Crebonummer 25252
Niveau 1
Richting Entree
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
1 jaar
bol
Aug 2019
1 jaar
bbl

Werk je graag met mensen? En heb je een interesse in voeding? Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie kun je in verschillende sectoren aan de slag. Bijvoorbeeld in de horeca of de sector brood en banket. In de horeca kun je werken bij een restaurant, café, cateringbedrijf of zalencomplex. In de sector brood en banket kun je aan de slag bij een ambachtelijke brood- en banketbakkerij of patisserie. Je werkt hygiënisch en gaat op een goede manier om met leveranciers en chauffeurs waar je mee te maken krijgt.

assistentvoeding

 

Duur opleiding

  • 1 jaar

De opleiding

De opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie kun je volgen bij ROC TOP of eventueel bij de Pits, een uniek lunchlokaal en cateringbedrijf op de Zuidas in Amsterdam. Waar je geschoold wordt in het bedrijf zelf.

Wij vinden het heel belangrijk dat je de tijd neemt te ontdekken waar jouw interesses en sterke eigenschappen liggen en wat daarbij jouw beroepsmogelijkheden zijn. De opleiding is heel praktijkgericht.

De opleiding volgen op een ROC TOP locatie

Al vroeg ga je op stage. Eerst oriënterend zodat je op verschillende plekken de praktijk kunt proeven. Uiteindelijk vind je een stageplek in de richting van je beroepskeuze. Je leert het plannen van taken, het uitvoeren van beroepsopdrachten, wat een goede werkhouding is, hoe je (beter) kunt samenwerken met collega’s en hoe je omgaat met veranderingen of druk als het soms even tegen zit. Daarnaast werk je aan de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

De opleiding volgen bij de Pits

ROC TOP biedt een selectief aantal opleidingen op de werkplek aan. Je volgt dan scholing in een echt bedrijf. Hiervoor hebben we gekozen voor richtingen die zich daar bijzonder voor lenen. Omdat je al weet wat je wil is het oriënterende deel van de opleiding korter. Bij de Pits leer je de basishandelingen en vaardigheden voor horeca of voedselbereiding in de praktijk.

Een deel van de dag werk je in de keuken om voedsel voor te bereiden voor de catering of serveer je eenvoudige lunches in het restaurant. Je krijgt de vakken op de werkplek aangeboden. Dit doe je drie of vier dagen per week. Daarnaast kun je een deel van de stage in keuken volgen en een deel in een ander bedrijf. Door deze unieke opleiding leer je in een echt bedrijf. Met de ervaring die je opdoet kun je direct aan de slag in de horeca en de catering.

Met een entree-opleiding kun je straks doorstromen naar een van de niveau 2-opleidingen die aansluiten bij het profiel dat je gekozen hebt of je gaat aan het werk.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Carrière

De opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie leidt op voor het werk in de horeca, bediening, catering, bij snackbars of restaurants en ook voor werken in de food-sector zoals bakker en traiteur of bij grote voedingsbedrijven.

Jouw vooropleiding

  • Geen

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

Verder leren?

  • Gastheer of – vrouw, Medewerker Fastservice of Kok (niveau 2)

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past