Assistent installatie- en constructietechniek

Crebonummer 25253
Niveau 1
Richting Entree
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
1 jaar
bol
Aug 2019
1 jaar
bbl

Ga je aan de slag in deze branche, dan zitten ze om je te springen. Veel installatiebedrijven zoeken enthousiaste nieuwe werknemers met een technische achtergrond of in ieder geval interesse om de techniek te leren. Twee rechterhanden zijn hierbij wel zo handig. Denk bijvoorbeeld aan de omschakeling naar groene energiebronnen: zonnepanelen, warmtepompen. Je ondersteunt de collega’s met ervaring en zorgt dat ze hun werk optimaal en zo snel mogelijk kunnen uitvoeren. Je bent een pietje precies en kent de veiligheidsregels op je duimpje. Kwaliteit gaat bij jou voor snelheid, maar je weet ook dat een klant niet wil wachten.

Duur opleiding

  • 1 jaar

De opleiding

Wij vinden het heel belangrijk dat je de tijd neemt te ontdekken waar jouw interesses en sterke eigenschappen liggen en wat daarbij jouw beroepsmogelijkheden zijn. De opleiding is heel praktijkgericht. Al vroeg ga je op stage. Eerst oriënterend zodat je op verschillende plekken de praktijk kunt proeven. Uiteindelijk vind je een stageplek in de richting van je beroepskeuze. Je leert het plannen van taken, het uitvoeren van beroepsopdrachten, wat een goede werkhouding is, hoe je (beter) kunt samenwerken met collega’s en hoe je omgaat met veranderingen of druk als het soms even tegen zit. Daarnaast werk je aan de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Met een entree-opleiding kun je straks doorstromen naar een van de niveau 2-opleidingen die aansluiten bij het profiel dat je gekozen hebt of je gaat aan het werk.

ROC TOP biedt de opleiding ook in BBL variant aan. Kies je voor de BBL-opleiding, dan word je voor het grootste deel opgeleid in het bedrijfsleven. Je volgt minimaal één dag per week les op school. Let op, voordat je met een BBL opleiding kunt beginnen moet je een arbeidsovereenkomst hebben met een bedrijf. Heb je deze nog niet, dan ga je samen met de locatie op zoek naar een geschikt leerbedrijf. Tussen de onderwijsinstelling, het leerbedrijf en jou wordt een praktijkovereenkomst gesloten. Hierin staan wat de rechten en plichten van alle betrokken partijen.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Carrière

Je gaat als assistent techneut aan de slag bij bedrijven in de elektrotechniek, werktuig(bouw)kunde en installatietechniek. Zowel bij kleine als grote bedrijven, heel specialistisch of juist heel breed. Soms kom je in een fabriekshal terecht, in andere bedrijven ga je bij de mensen aan huis langs.

Jouw vooropleiding

  • Geen

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

Verder leren?

  • Monteur elektrotechnische installaties, Mechanisch of proces operator, Technicus data, elektrotechniek of gas, Technicus service & onderhoud (niveau 2)

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past