Assistent plant of (groene) leefomgeving

Crebonummer 25258
Niveau 1
Richting Entree
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
1 jaar
bol
Aug 2019
1 jaar
bbl

Werk je graag buiten, in de natuur? Dan is een opleiding tot assistent plant of groene leefomgeving misschien wat voor jou. Je kunt hiermee aan de slag in zowel de openbare ruimte, bij particulieren of bedrijven. Je leert met (biologische) producten werken: van het zaaien, voeden en onderhouden tot het telen. Je kunt het resultaat van je inspanningen van a tot z volgen. Je bent zorgvuldig en collegiaal. Je leert omgaan met leveranciers, chauffeurs en klanten. Je kunt de juiste producten bestellen die je nodig hebt voor werk en – waar nodig – daar uitleg over geven.

assistent groen

Duur opleiding

  • 1 jaar

De opleiding

Wij vinden het heel belangrijk dat je de tijd neemt te ontdekken waar jouw interesses en sterke eigenschappen liggen en wat daarbij jouw beroepsmogelijkheden zijn. De opleiding is heel praktijkgericht. Al vroeg ga je op stage. Eerst oriënterend zodat je op verschillende plekken de praktijk kunt proeven. Uiteindelijk vind je een stageplek in de richting van je beroepskeuze. Je leert het plannen van taken, het uitvoeren van beroepsopdrachten, wat een goede werkhouding is, hoe je (beter) kunt samenwerken met collega’s en hoe je omgaat met veranderingen of druk als het soms even tegen zit. Daarnaast werk je aan de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Met een entree-opleiding kun je straks doorstromen naar een van de niveau 2-opleidingen die aansluiten bij het profiel dat je gekozen hebt of je gaat aan het werk.

ROC TOP biedt de opleiding ook in BBL variant aan. Kies je voor de BBL-opleiding, dan word je voor het grootste deel opgeleid in het bedrijfsleven. Je volgt minimaal één dag per week les op school. Let op, voordat je met een BBL opleiding kunt beginnen moet je een arbeidsovereenkomst hebben met een bedrijf. Heb je deze nog niet, dan ga je samen met de locatie op zoek naar een geschikt leerbedrijf. Tussen de onderwijsinstelling, het leerbedrijf en jou wordt een praktijkovereenkomst gesloten. Hierin staan wat de rechten en plichten van alle betrokken partijen.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Jouw vooropleiding

  • Geen

Carrière

Na je opleiding tot assistent plant of (groene) leefomgeving kun je aan de slag bij een (biologische) groenten- of fruitteler, kwekerijen van planten en bomen of werk je in de groenvoorziening in en rond kantoren, (sport)parken en begraafplaatsen.

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

Verder leren?

  • Planten- of bloemenverzorger, medewerker hovenier (niveau 2)

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past