Coördinator buurt, onderwijs & sport

Crebonummer 25411
Niveau 4
Richting Sportacademie
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
3 jaar
bol

Sportiviteit, motivatie en coördinatie staan centraal binnen het werk als coördinator buurt, onderwijs en sport. Je voert verschillende projecten uit en coördineert deze. Het doel hierbij is om mensen en (doel)groepen te activeren en te stimuleren. Je motiveert ze om actief te zijn én natuurlijk te blijven. Het gaat om projecten waarbij je bijvoorbeeld de sportaanbieders in een stad of wijk beter op elkaar aan laat sluiten en ook om het organiseren van bijvoorbeeld een sportevenement of -toernooi. Binnen het onderwijs bestaat jouw taak uit het geven van lessen (bewegingsonderwijs) onder begeleiding van een leraar. Je bekijkt eerst wat de opdracht/vraag is en maakt vervolgens een plan van aanpak. Ook  ben jij degene die verantwoordelijk is voor de uitvoering van dit plan.

onderwijssport

Iets voor jou?

  • Je bent sportief en hebt een goede conditie
  • Je bent gedreven, maar winnen is niet het enige voor jou
  • Je bent zelfstandig en gemotiveerd
  • Je weet het beste in anderen naar boven te halen
  • Je bent geduldig en sociaal

De opleiding

Iedereen die wordt toegelaten op de Sportacademie start in een algemeen basisjaar. Daarin zitten zowel niveau 3 als niveau 4 studenten. Naar aanleiding van de resultaten, advies en ervaringen in het basisjaar, krijg je een tussentijds studieadvies. Aan het einde van het eerste jaar krijg je een bindend studieadvies voor je verdere opleiding: niveau 3 óf niveau 4.

Stagelopen
Een belangrijk deel van je opleiding loop je stage. Dit begint al bij de start van het eerste schooljaar: na de introductieweek ga je al één middag in de week als allround sportleider aan de slag bij een sportvereniging. We raden je aan om al voor of in de vakantie op zoek te gaan naar een stageplaats.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Toelating en aanmelding
Voor de opleiding Sport & Bewegen geldt het volgende: de volgorde van plaatsing gebeurt op basis van aanmelddatum én volledige afronding van het kennismakingsproces. Dit proces bestaat uit een check vooropleidingseisen, talentscan, kennismakingsgesprek en een sporttest/sportmedische keuring. Verder is een zwemdiploma vereist (of bereidheid deze te halen). Meer informatie?

Vooropleiding

• Minimaal vmbo-k/gl/t met bij voorkeur het profiel sport, dienstverlening & veiligheid of zorg & welzijn
• Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo
• Minimaal diploma mbo-niveau 2

Bijkomende kosten

Houd rekening met bijkomende kosten (naast de opleidingskosten wanneer je 18 jaar of ouder bent), wanneer je met deze opleiding start. Hieronder vind je een indicatie van kosten voor eerstejaars studenten.


Jouw carrière

Wanneer je een opleiding volgt aan de Sportacademie, ga je meestal aan de slag in een fitnesscentrum, bij een sportvereniging, in een gezondheidscentrum of bij een buiten- of naschoolse opvang.

Kans op werk

Verder leren?

  • Hbo Leraar VO 1e graad Lichamelijke Opvoeding (ALO)
  • Hbo Sport& Bewegingseducatie Pabo
  • Hbo Toerisme & Recreatie

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past