Coördinator sportinstructie, training & coaching

Crebonummer 25414
Niveau 4
Richting Sportacademie
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2020
3 jaar
bol

Als coördinator sportinstructie, training en coaching bouw je een band op met je deelnemers en motiveer je ze om gezamenlijk gestelde doelen te bereiken. Je hebt doorzettingsvermogen, wekt vertrouwen op bij mensen, inspireert hen en haalt het beste in hen naar boven. Je werkt vooral in organisaties die primair gericht zijn op sport en bewegen; zoals sportverenigingen, fitnesscentra, sport- en bewegingscentra. Ook kun je werkzaam zijn in organisaties of bedrijven die sport, bewegen en recreatie met elkaar combineren en in organisaties waarin sport en bewegen deel uitmaakt van de beroepsuitoefening, zoals bij Defensie, de brandweer of politie.

Iets voor jou?

  • Je bent sportief en hebt een goede conditie
  • Je bent gedreven, maar winnen is niet het enige voor jou
  • Je bent zelfstandig en gemotiveerd
  • Je weet het beste in anderen naar boven te halen
  • Je bent geduldig en sociaal

De opleiding

Stagelopen
Een belangrijk deel van je opleiding loop je stage. Dit begint al bij de start van het eerste schooljaar: na de introductieweek ga je al één middag in de week als allround sportleider aan de slag bij een sportvereniging. We raden je aan om al voor of in de vakantie op zoek te gaan naar een stageplaats.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Toelating en aanmelding
Voor de opleiding Sport & Bewegen geldt het volgende: de volgorde van plaatsing gebeurt op basis van aanmelddatum én volledige afronding van het kennismakingsproces. Dit proces bestaat uit een check vooropleidingseisen, talentscan, kennismakingsgesprek en een sporttest/sportmedische keuring. Verder is een zwemdiploma vereist (of bereidheid deze te halen). Meer informatie?

Vooropleiding

• Minimaal vmbo-k/gl/t met bij voorkeur het profiel sport, dienstverlening & veiligheid of zorg & welzijn
• Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo
• Minimaal diploma mbo-niveau 2

Bijkomende kosten

Houd rekening met bijkomende kosten (naast de opleidingskosten wanneer je 18 jaar of ouder bent), wanneer je met deze opleiding start. Hieronder vind je een indicatie van kosten voor eerstejaars studenten.

Jouw carrière

Wanneer je een opleiding volgt aan de Sportacademie, ga je meestal aan de slag in een fitnesscentrum, bij een sportvereniging, in een gezondheidscentrum of bij een buiten- of naschoolse opvang.

Kans op werk

Verder leren? 

  • Hbo Trainer/coach – niveau 5

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past