Dienstverlening – Medewerker facilitaire dienstverlening

Crebonummer 25499
Niveau 2
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
2 jaar
bol
Aug 2019
1 jaar
bol

Als medewerker facilitaire dienstverlening werk je bij een bedrijf, instelling of restaurant. Tot jouw taken behoren het netjes houden van het gebouw, werken in de keuken en eten verzorgen voor grote groepen, zoals de lunch bij een vergadering. Soms doe je ook  andere huishoudelijke taken. Je bent flexibel, behulpzaam en kunt snel schakelen tussen de verschillende onderdelen van je werk.

facilitairmdw

Iets voor jou?

  • Je voelt je betrokken en kunt goed luisteren en samenwerken
  • Je wilt een afwisselend beroep
  • Je bent stressbestendig, flexibel en behulpzaam
  • Je steekt graag je handen uit de mouwen, wilt problemen oplossen
  • Mensen voelen zich bij jou op hun gemak en je kunt goed met mensen omgaan

Jouw carrière

Je kunt aan de slag op de facilitaire afdeling van bedrijvenverzamelpanden, cateringdiensten, hotels, evenementenbureaus, banken, conferentiecentra, Schiphol, schoonmaak- en recreatiebedrijven.

De opleiding

Op TOP Start krijg je de kans om uit te zoeken wat het best bij jou past. In het eerste jaar, het basisjaar, oriënteer je je op de drie verschillende specialisaties waar je uit kunt kiezen: Helpende Zorg en Welzijn, Medewerker facilitaire dienstverlening en Medewerker sport en recreatie. Je krijgt basiskennis die bij alle specialisaties van pas komt, ontdekt de verschillende beroepen en de soorten bedrijven waar je uiteindelijk aan het werk kunt gaan. Aan het eind van het eerste jaar maak je een keuze voor een specialisatie.

Op TOP Events & Hospitality word je in 1 jaar opgeleid tot Medewerker facilitaire dienstverlening. Mits je aan de vooropleidingseisen voldoet.

ROC TOP werkt intensief samen met het bedrijfsleven zodat je goed en praktijkgericht onderwijs krijgt en op de hoogte bent van alle laatste ontwikkelingen op het gebied van facilitaire dienstverlening. In de opleiding krijg je les van docenten die ook werkzaam zijn (geweest) in de facilitaire dienstverlening. Zij hebben ruime ervaring in het vakgebied.

Na je opleiding kun je bij veel bedrijven aan de slag, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Je kunt bijvoorbeeld werken als cateringmedewerker, administratief medewerker, schoonmaker of als medewerker postzaken. Bij zorginstellingen, onderwijsinstellingen, hotels, cateringbedrijven en ook bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in de facilitaire dienstverlening.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Duur opleiding

Op TOP Start – 2 jaar

OP TOP Events & Hospitality – 1 jaar

Jouw vooropleiding

Op TOP Start mag je ook zonder vooropleiding met deze mbo opleiding starten.

Op TOP Events & Hospitality mag je starten met de 1-jarige opleiding, wanneer je in het bezit bent van:

  • Minimaal diploma vmbo-b
  • Diploma mbo niveau 1

Aanmelding en Toelating

Wil je je aanmelden voor de opleiding bij TOP Start, ga naar www.roctop.nl/aanmelden en selecteer: Dienstverlening/Verkoop.

Wil je je aanmelden voor de opleiding bij TOP Events & Hospitality, ga naar www.roctop.nl/aanmelden en selecteer: Horeca & Facility.

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

Kans op werk

Verder leren

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past