Facilitair leidinggevende

Crebonummer 25175
Niveau 4
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
3 jaar
bol

Als facilitair leidinggevende beheer je gebouwen en/of afdelingen, zoals repro, schoonmaak of catering. Je faciliteert daarmee je collega’s, zorgt dat ze – veilig en gezond – kunnen werken. Daarbij coördineer je een grote diversiteit aan facilitaire werkzaamheden. Je geeft leiding en werkt ook mee als het nodig is. Door de variatie in werkzaamheden, omgeving, externe en interne relaties is de facilitair leidinggevende flexibel. Je houdt het overzicht van de werkzaamheden en verdeelt deze op basis van prioriteit. De facilitair leidinggevende beheert de budgetten en beoordeelt offertes. Je rapporteert aan het management en stelt verbeterpunten voor. Ook klachten oplossen, facilitaire werkzaamheden coördineren en medewerkers begeleiden behoren tot je takenpakket. Het kan zijn dat je op wisselende tijden moet werken, ook in de avond en het weekend. Dat hangt van de organisatie af. Je bent sociaal, assertief en collegiaal.

 

facility2

Iets voor jou?

 • Je bent betrouwbaar en servicegericht
 • Je bent dienstverlenend en stressbestendig
 • Je hebt overzicht en bent oplossingsgericht
 • Je bent flexibel, ook in je werktijden

De opleiding

De opleiding is heel praktisch ingericht. Bijna de helft van je opleiding loop je stage. In het eerste jaar doe je nog vooral het werk dat je toekomstige werknemers doen, zodat je een goed beeld krijgt van de mensen aan wie je leiding moet geven. Daarnaast komen ook al de leidinggevende aspecten van je vak aan bod. Vaardigheden die je opdoet zijn: een juiste beroepshouding, communicatieve vaardigheden en ook inzicht in processen en het werken met bijvoorbeeld voorraadsystemen. Als opdracht maak je een producten- en dienstencatalogus met je eigen (toekomstige) gasten/klanten in het achterhoofd. Inspiratie doe je op door bedrijven te bezoeken en daar onderzoek te doen. Stagelopen in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Jouw carrière

Je kunt aan de slag als leidinggevende op de facilitaire afdeling van bedrijvenverzamelpanden, hotels, evenementenbureaus, banken, conferentiecentra, catering-, schoonmaak- en recreatiebedrijven.

Jouw vooropleiding

 • Minimaal diploma vmbo kader
 • Overgangsbewijs naar 4 havo/ vwo
 • Diploma mbo niveau 2/3

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

Kans op werk

Verder leren?

 • Hogere Hotelschool
 • Hbo Facility Management
 • Hbo Vrijetijdskunde
 • Hbo personeelsmanagement
 • Hbo Lerarenopleiding

 

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past