Financieel administratief medewerker

Crebonummer 25139
Niveau 3
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
3 jaar
bol

Op de financiële afdeling van een bedrijf maak jij je sterk voor de geldzaken. Samen met je collega’s verzamel je alle financiële gegevens. Je voert de inkomsten en uitgaven in de computer in, verzorgt de belastingaangifte
en rapporten voor banken of aandeelhouders. Ook houd je bij aan wie het bedrijf nog moet betalen en van wie het nog geld krijgt. Met deze gevoelige informatie ga je voorzichtig en vertrouwelijk om.

Jouw carrière

Afhankelijk van jouw specialisatie, kun je aan de slag bij een accountants of administratiekantoor, op de afdeling bedrijfsadministratie van een organisatie, of op de salarisadministratie van een bedrijf.

De opleiding

Tijdens de opleiding leer je de administratie op papier bij te houden, maar ook via een bekend boekhoudpakket op de computer.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Duur opleiding

3 jaar

Jouw vooropleiding

  • Minimaal een diploma vmbo kader
  • Overgangsbewijs naar 4 havo/ vwo
  • Minimaal een diploma mbo niveau 2

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

TIP! Een vooropleiding met richting economie sluit het beste aan.

Kans op werk

Verder leren?

• Financiële beroepen – niveau 4

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past