Helpende zorg en welzijn (Dienstverlening)

Crebonummer 25498
Niveau 2
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
2 jaar
bol
Aug 2019
1 - 1.5 jaar
bbl

Als helpende zorg en welzijn heb je een uitdagende baan en werk je regelmatig onder tijdsdruk. Met deze brede opleiding ondersteun je collega’s die dagelijkse zorg bieden aan een uiteenlopende groep mensen, van jong tot oud. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een lichamelijke ziekte of beperking, of aan senioren. Je kunt bij cliënten thuis werken, maar ook in een zorg- of welzijnsinstelling, de kinderopvang of een buurthuis. Je helpt bij het opruimen en schoonmaken en zorgt voor een fijne leefomgeving. Als het nodig is, help je bij de persoonlijke verzorging en ook bij emotionele problemen sta je altijd klaar voor jouw cliënt. 

 

 

Voor jou?

  • Je kunt goed luisteren en samenwerken
  • Je bent stressbestendig, flexibel en behulpzaam
  • Je steekt graag je handen uit de mouwen en wilt problemen oplossen
  • Je kunt goed met mensen omgaan en mensen voelen zich snel bij jou op hun gemak
  • Je wilt een afwisselend beroep

Jouw carrière

Als helpende zorg en welzijn kun je aan de slag bij een kinderdagverblijf, woon-zorgcentrum, verzorgingshuis, in de thuiszorg en ook bij een peuterspeelzaal of dagactiviteitencentrum.

De opleiding

Deze opleiding wordt in BOL en BBL aangeboden.

Tijdens de opleiding leren wij je hoe je kunt ondersteunen bij de dagelijkse verzorging van cliënten en huishoudelijk werk te doen. En ook hoe je kunt helpen met het organiseren en uitvoeren van activiteiten. Je leert te luisteren, je in te leven, te overleggen en samen te werken. Je leert vooral door in de praktijk ervaring op te doen. Naast Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap, werk je in de opleiding aan verschillende ‘levensechte’ projecten tijdens jouw stage, waarbij je samenwerkt en het vak leert van mensen uit het bedrijfsleven. In het leerbedrijf doe je opdrachten die aansluiten bij wat je in de theorie geleerd hebt. Stage loop je in het eerste en tweede jaar.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Jouw vooropleiding

  • Minimaal diploma vmbo-b
  • Diploma mbo niveau 1

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor de kennismakingsactiviteiten. Dit zijn bij ROC TOP de Talentscan en het persoonlijke kennismakingsgesprek. Meer informatie?

TIP! Je mag met deze opleiding ook starten zonder vooropleiding

Kans op werk

Verder leren?

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past