Leidinggevende travel & hospitality

Crebonummer 25352
Niveau 4
Richting Travel & Leisure
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
3 jaar
bol

Als leidinggevende travel & hospitality stuur je de afdeling aan die reizigers een onvergetelijk verblijf moet bezorgen bij een bezoek aan ons land of aan het buitenland. Of dit nu in een hotel, op een vakantiepark of bij een reisbureau is. Je werkt in een internationale omgeving, in binnen- of buitenland, en weet onder alle omstandigheden het hoofd koel te houden. Jouw werkzaamheden zijn zowel coördinerend, leidinggevend als uitvoerend. Je bent het eerste aanspreekpunt van je collega’s, je begeleidt medewerkers, selecteert nieuwe medewerkers en je houdt je bezig met de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf. Ook heb je verantwoordelijkheden zoals het behalen van de (commerciële) doelstellingen, het beheren van de planningen en het onderhouden van contacten met klanten.

roc top hospitality

Iets voor jou?

 • Je vindt leidinggeven leuk
 • Je vindt het leuk om mensen te motiveren
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je kunt goed praten en bent klantgericht
 • Je spreekt goed Nederlands en Engels
 • Je bent stressbestendig

Jouw carrière

Je kunt als leidinggevende travel & hospitality aan de slag in binnen- en buitenland, als reisbegeleider, hostess of reserveringsmedewerker. Maar ook als reisadviseur bij vakantiereisbureaus, zakenreisbureaus en touroperators, zowel on- als offline. Soms kom je terecht op een afdeling sales, marketing & communicatie of productontwikkeling en -content (informatie over de inhoud van de producten). Binnen de hotellerie en de recreatie kun je via opleidingen of cursussen doorgroeien naar frontofficemanager, (plaatsvervangend) vestigingsmanager of directeur van een groot of middelgroot (internationaal) hotel/recreatiebedrijf, zoals Center Parcs, Van der Valk of Corendon. Ook behoort het doorleren voor yield- of revenuemanager van een hotel/recreatiebedrijf tot de mogelijkheden.

De opleiding

Tijdens de opleiding vinden wij de beroepspraktijk belangrijk. Je leert werken met allerlei computerprogramma’s – zoals een reserveringssysteem – en oefent praktijksituaties. Daarnaast krijg je lessen over toeristische bestemmingen. Vergeet ook niet dat talen belangrijk zijn! Stage loop je bijvoorbeeld bij een hotel, een touroperator of reisbureau. Je ontwikkelt je leidinggevende kwaliteiten.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Duur opleiding

 • 3 jaar

Jouw vooropleiding

 • Minimaal diploma vmbo kader
 • Overgangsbewijs naar 4 havo/ vwo
 • Diploma mbo niveau 2/3

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

Kans op werk

Verder leren?

 • Hbo Toerisme & Recreatie / Vrijetijdskunde
 • Hbo Facilitaire dienstverlening / Facility Management

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past