Manager/ondernemer horeca

Crebonummer 25184
Niveau 4
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
3 - 4 jaar
bol

Tijdens de opleiding Manager/ondernemer horeca word je opgeleid tot een breed inzetbare hotelmedewerker. Je kunt aan de slag op elke afdeling in een hotel, of dit nu de frontoffice, het restaurant of de afdeling housekeeping is. Ook de beveiliging, technisch onderhoud en catering zijn bekend terrein voor jou. Je hebt een meewerkend-leidinggevende taak: je reageert adequaat op vragen en opmerkingen van de gasten en doet er alles aan om hun verblijf onvergetelijk te maken. 

roc top hospitality

Iets voor jou?

  • Je vindt het leuk om leiding te geven
  • Je vindt het leuk mensen te begeleiden en motiveren
  • Je praat gemakkelijk en bent stressbestendig
  • Je bent bereid om ’s avonds te werken
  • Je kunt uitstekend in het Engels communiceren en in andere talen

De opleiding

De helft van je schooltijd loop je stage in een hotel, steeds op een andere afdeling, zodat je het hotelwezen door en door leert kennen. Het eerste jaar is heel praktisch en doe je uitvoerend werk. In het tweede jaar leer je aspecten van het leidinggeven in het hotel en in het derde leerjaar mag je leidinggeven in de housekeeping. Je kunt in het buitenland stagelopen, maar Amsterdam biedt ook veel mogelijkheden tot een uitdagende stage. Tijdens de opleiding kun je andere erkende diploma’s of certificaten behalen. Afhankelijk van wat jij aankunt, kun je deze opleiding in drie of vier jaar doen.

Tijdens de opleiding kun je een erkend diploma sociale hygiëne halen.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Carrière

Je kunt aan de slag als meewerkend leidinggevende (supervisor) in bijvoorbeeld een hotel, of een andere horecagelegenheid. Met deze opleiding leer je ook hoe je zelf een horecaonderneming kunt starten. De focus van onze opleiding ligt op het werken bij vier- en vijfsterren hotels.

Jouw vooropleiding

  • Minimaal diploma vmbo kader
  • overgangsbewijs naar 4 havo/ vwo
  • Diploma mbo niveau 2/3

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

Kans op werk

Verder leren

  • Hoge Hotelschool (hbo)
  • Hbo Facility management

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past