Verkoopspecialist

Crebonummer 25155
Niveau 3
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
2 - 3 jaar
bol

Als verkoopspecialist werk je in een winkel. Dat kan een winkel zijn in het midden- en kleinbedrijf, maar ook in het grootwinkelbedrijf. Je kunt aan de slag in zowel de food- als de non-foodsector. Je doet uitvoerende werkzaamheden op aanwijzing van de bedrijfsleider. Ook stuur je van tijd tot tijd een groep medewerkers aan en ondersteun je hen. Je houdt de voorraden in de gaten en bestelt nieuwe producten als dat nodig is. Je controleert de goederen die zijn binnengekomen en zorgt ervoor dat het juist wordt geadministreerd. Vervolgens gaan die goederen de winkel in. Jij zorgt ervoor dat de artikelen op een uitnodigende manier worden gepresenteerd. Natuurlijk doe je zelf ook voor een groot deel de verkoop. Je ontvangt klanten, adviseert hen en overtuigt ze om producten aan te schaffen. Ten slotte geef je je collega’s feedback op hun werk en zorg je dat het magazijn goed wordt schoongemaakt en opgeruimd.

verkoopspecialist

Iets voor jou?

  • Je staat sterk in je schoenen
  • Je bent klantvriendelijk en klantgericht
  • Je bent actief én creatief
  • Je kunt goed zelfstandig werken

Jouw carrière

Als verkoopspecialist kun je aan de slag in een kledingzaak, supermarkt, speelgoedwinkel, doe-het-zelfzaak, elektronicazaak, etc.

De opleiding

Tijdens de opleiding leer je alles over verkopen, adviseren en het verlenen van service aan klanten. Ook verdiep je je in promotie en winkelinrichting.

Benieuwd hoe student Kjell de opleiding ervaart? Check de video.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Jouw vooropleiding

  • Minimaal een diploma vmbo kader
  • Overgangsbewijs naar 4 havo/ vwo
  • Minimaal een diploma mbo niveau 2

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

TIP! Een vooropleiding met richting handel, economie of administratie sluit het best aan.

Kans op werk

Verder leren?

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past