Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Crebonummer 25353
Niveau 3
Richting Travel & Leisure
Regio amsterdam
Start datum
Locatie
Duur opleiding
Leerweg
Aug 2019
2 - 3 jaar
bol

Leisure is de vrije tijd waarin je je wilt vermaken. Als zelfstandig medewerker leisure & hospitality ben je verantwoordelijk voor een goed georganiseerd activiteitenprogramma voor klanten of gasten. Je bent gastvrij, enthousiast, sociaal en communiceert op een prettige manier. Je organiseert niet alleen evenementen, je voert ze vooral uit! Op campings, in hotels, congrescentra en attractieparken in binnen- en buitenland. Jij zorgt dat er activiteiten zijn die passen bij de stemming van het moment. Dat kan een beachvolleybalwedstrijd, een bingoavond, een grote show of musical waaraan jij ook meedoet, of een talentenjacht voor kinderen zijn. Je bent het centrale aanspreekpunt voor gasten en soms moet je ook klachten afhandelen. Daarnaast voer je frontofficewerkzaamheden uit, zoals het verwelkomen en inchecken van gasten.

leisure host

Iets voor jou?

 • Je vindt het leuk om mensen te entertainen en motiveren
 • Je bent goed in organiseren en plannen
 • Je bent spontaan en enthousiast
 • Je praat makkelijk en bent klantgericht
 • Je vindt het prima om soms ook ’s avonds en in het weekend te werken

Jouw carrière

Het werkveld binnen de Leisure is erg breed en gevarieerd. Je komt te werken op een camping, in een attractiepark, bij een evenementenbureau, outdoorbedrijf, (resort) hotel, congrescentrum, een sportbedrijf en ook kun je terechtkomen bij theaters of buurtwerk.
Je kunt vaak ook in het buitenland aan de slag.

De opleiding

Je leert vooral in de praktijk. Aan het eind van het eerste jaar loop je stage bij een recreatief bedrijf. Ook in het tweede jaar loop je stage. Omdat je in de hospitality gaat werken waar gastvrijheid en beleving zeer belangrijk zijn, is er tijdens de opleiding veel aandacht voor de juiste beroepshouding en leer je veel over het organiseren van activiteiten en ontvangen en vermaken van de gasten.

Om deze mbo opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). Check ze!

Tijdens de opleiding kun je erkende certificaten behalen:

 • Certificaat Recreatie sportleider
 • Certificaat Activiteitenbegeleiding

Duur opleiding

 • 2 jaar

Jouw vooropleiding

 • Minimaal diploma vmbo kader
 • Overgangsbewijs naar 4 havo/ vwo
 • Diploma mbo niveau 2/3

Toelating en aanmelding

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsactiviteit. Meer informatie?

Kans op werk

Verder leren?

BENIEUWD WAT JE NOG MEER KUNT LEREN?

Vind de opleiding die bij je past