16 maart: Werelddag voor Sociaal Werk

Het is vandaag 16 maart, Werelddag voor Sociaal Werk. ROC TOP zorgt dat de toptalenten van morgen al klaar staan. Zo ook Tessa (24 jaar) in het laatste jaar de opleiding Maatschappelijke Zorg (richting persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen). Een studente met een missie voor onze samenleving en een topper die met interactie, echt contact, hét verschil gaat maken.
Ik wil dat alle cliënten op hun eigen manier en eigen niveau kunnen meedoen in de maatschappij"

- Tessa Markus

Wat vindt jij het leukste van het vak wat je leert?

Het leukste is dat ik als persoonlijk begeleider er kan zijn voor mijn cliënt. Interactie, echt contact, maakt een al wereld van verschil. Zulk contact maakt me blij. En daarbij vind ik het ook nog eens heel leuk om met collega’s samen te werken.

Tessa Markus, student ROC TOP Maatschappelijke Zorg
Tessa Markus, student ROC TOP Maatschappelijke Zorg

Wat is voor jou belangrijk?

Dat alle cliënten op hun eigen manier en eigen niveau mee kunnen doen in de maatschappij: een meer inclusieve samenleving.  Het geeft een enorm goed gevoel dat ik hieraan een bijdrage mag leveren.

Toekomstwensen?

Genoeg! Maar ik hoop vooral dat mijn (toekomstige) cliënten steeds meer mee kunnen lopen in die inclusieve samenleving. En als ik aan mijzelf denk dan hoop ik in de toekomst een leuke werkplek te vinden, een plek waar ik echt het beste uit mijzelf kan halen.

Meer weten over de opleiding van Tessa?

Verzorgende-IG/ Maatschappelijke zorg - ROC TOP

Naar buiten gaan met nat haar maakt je ziek
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Er is geen verband tussen naar buiten gaan met nat haar en ziek worden. Je zal misschien wat meer kou voelen, maar je wordt er niet verkouden van. Griep en verkoudheid worden veroorzaakt door een virus, niet door temperatuur.