Amsterdam trekt half miljoen euro uit voor mbo-stages in de zorg

Vanaf 2021 kunnen jaarlijks honderd extra mbo-studenten stagelopen in Amsterdamse zorginstellingen. Studenten die hiervan gebruik maken, krijgen bovenop hun stage les in dezelfde zorginstelling. Deze stage- en opleidingsplekken worden gerealiseerd met de 500.000 euro die Gemeente Amsterdam heeft vrijgemaakt voor de gevolgen van de coronacrisis.

Amsterdam wil met deze investering het tekort aan stageplekken voor mbo-studenten in de zorg terugbrengen. Ook de groeiende groep zij-instromers die in de zorg wil komen werken, kan gebruik maken van deze onderwijsplekken. De honderd structurele opleiding- en stageplekken, zogeheten hybride leeromgevingen, komen bij zorginstellingen van Amsta, Amstelring en Cordaan. Dit gebeurt in samenwerking met het ROC van Amsterdam en ROC TOP. 

LEES HELE PERSBERICHT

Mannen hebben het vaker koud dan vrouwen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Behalve dat het heel romatisch is om te zeggen dat je het koud hebt, is het ook wetenschappelijk bewezen dat vrouwen het eerder koud hebben dan mannen. Bij vrouwen vloeit er minder bloed naar de uiteinden van het lichaam dan bij mannen.