Benoeming Raad van Toezicht

Ronald Wilcke benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht ROC TOP

Ronald Wilcke treedt per 1 april toe tot de Raad van Toezicht van ROC TOP. Wilcke volgt hiermee Chris van Meurs op die sinds de oprichting van de Amsterdamse Mbo-instelling (bijna 10 jaar geleden) voorzitter Raad van Toezicht was. Ronald Wilcke is een echte onderwijsman, zeer bekend met het Amsterdamse Mbo-landschap en heeft een ruim netwerk in de regio.

Ronald Wilcke, fotograaf: Maarten Feenstra

Ooit begon Wilcke zijn carrière als docent en heeft inmiddels ruime bestuurlijke ervaring opgedaan bij onder andere het ROC van Amsterdam en -Flevoland, het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam en het Openbaar Voortgezet Onderwijs Utrecht/Maarssen (tegenwoordig NUOVO).

Samenstelling Raad van Toezicht 

Met de komst van Ronald bestaat de Raad van Toezicht uit 5 leden.

  • R. Wilcke (Ronald), voorzitter
  • Drs. M. Frenken (Manon), vicevoorzitter
  • J. van Meerkerk (Jeffrey), lid
  • T. Cohen MSc. (Tom), lid
  • Dr. mr. K. Manuel (Karin), lid


Over ROC TOP

ROC TOP biedt regulier middelbaar beroepsonderwijs in Amsterdam met BOL en BBL-opleidingen op alle niveaus: entree, niveau 2, 3 en 4. ROC TOP staat voor kleinschalig, gepersonaliseerd en praktijkgericht middelbaar beroepsonderwijs dat tot stand komt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. De organisatie heeft 4 campussen (scholen) in Amsterdam met meer dan 50 verschillende opleidingen en 350 medewerkers voor ruim 4.000 studenten. Daarnaast biedt het op meerdere locaties in de stad onderwijs aan kwetsbare jongeren via De Amsterdamse Plus. (ROC) TOP staat voor Theorie Ontmoet Praktijk.

Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.