Campus TOP Business organiseert NK Zaalvoetbal MBO

​In Amsterdam streden de provinciale kampioenen van de MBO’s, mannen en vrouwen, met elkaar om de titel Nederlands kampioen. Na de voorrondes in de provincies reisden de kampioenen naar Amsterdam om daar te strijden voor het Kampioenschap van Nederland.

Het NK-zaalvoetbal in het MBO is een samenwerking tussen de mbo-scholen onderling, de KNVB en platform Sport en Gezonde leefstijl. Tijdens de provinciale kampioenschappen

is er veel animo onder de studenten voor deze sport. De teams zijn afkomstig van de verschillende opleidingen van het MBO. De organisatie van de finales was in handen van TOP Business. Er werden in het totaal 74 wedstrijden gespeeld door de mannen en de vrouwen. In de poulewedstrijden van de mannen werd er 169 keer gescoord en bij de vrouwen was dit 138 maal.

Finales
In de finale bij de mannen wist het MBO Amersfoort in een spannende wedstrijd met 2-1 te winnen van het Drenthe College. Voor de school uit Amersfoort was het negen jaar geleden dat zij ook de titel pakte. Het Rijn IJssel College pakte voor de 5e keer de titel bij de vrouwen door met 4 -1 te winnen van het ROC Tilburg.
     

Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.