Circulaire toekomstmakers aan het woord

Hoe begeleid je de leerlingen en studenten van nu naar een bewuste levensstijl? Hoe leid je ze op tot slimme burgers en professionals die opgewassen zijn tegen de complexe problemen van de toekomst? En hoe circulair zijn inmiddels de onderwijsinstellingen in de Metropoolregio Amsterdam?

Justin Schild, programmanager en projectleider onderwijsvernieuwing van ROC TOP is te gast om mee te praten over deze en meer vragen tijdens het ‘We make the City’-festival in Amsterdam. Een interessant initiatief, en er zijn nog plaatsen vrij! Bekijk het programma van het festival, deze vindt plaats van 17 – 23 juni.

Onderwijs aan zet
Het onderwijs is aan zet om mensen op te leiden voor de maatschappij en arbeidsmarkt voor morgen. Zover is duidelijk. Maar om het gedachtegoed van de circulaire economie op te nemen in het curriculum, het thema centraal te stellen in de relevante opleidingen en het te verankeren in de missie en visie van de onderwijsinstellingen (van primair tot wetenschappelijk onderwijs) is moed en doorzettingsvermogen nodig. Daarom werken koplopers samen, circulaire toekomstmakers noemen we ze. Zij delen best practices en maken hun aanbod openbaar, voor u en elkaar. Om hun intenties kracht bij te zetten ondertekenden deze koplopers uit de  Metropoolregio Amsterdam het Manifest Circulair & Onderwijs. Wat kan je doen om circulair te zijn, en wat is dat eigenlijk, circulair? Daarnaast werken ze aan hun eigen curriculum en lanceren ze een website waarop gedeeld kan worden. Want als circulaire toekomstmakers sta je samen toch sterker!


De jeugd heeft de toekomst. Wij maken samen de Metropoolregio Amsterdam. Wij maken de toekomst.

Bekijk hier het hele programma ‘Leren door te doen’ van ‘We make the City’


 

Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.