De week van de circulaire economie

Duurzaamheid en circulariteit in het DNA van Amsterdamse mbo-studenten

Vanaf vandaag, 1 februari, gaan studenten en docenten de hele week aan de slag om de hoofdstad iets meer circulair te maken. Van 1 tot en met 5 februari is namelijk bij ROC TOP (campus Events & Hospitality) de week van de circulaire economie. Doel van de themaweek: duurzaamheid en circulariteit in het DNA van Amsterdamse mbo-studenten brengen. Onderwijs op afstand houdt deze studenten niet tegen, want in een week circulaire kennis opdoen kan prima online!

ROC TOP organiseert de week van de circulaire economie

,,Door aandacht voor toepassingen in het duurzaam en circulair denken leert een student vaardigheden voor het leven. Daarbij weet ik zeker dat juist die vaardigheden het verschil in zijn loopbaan gaan maken”. - aldus Justin Schild projectleider themaweken.

Circulariteit: say what?

Studenten gaan deze week aan de slag met circulariteit. Wat is dat nu precies, en hoe kan je het voor jezelf of in een bedrijf toepasbaar maken? Deze themaweek krijgen de studenten een aantal casussen van Amsterdamse bedrijven voorgelegd. Studenten werken die in teams uit en zullen aan het eind van de week hun idee pitchen voor deze bedrijven. Ook worden studenten deze week uitgerust met super veel praktische kennis. Zo zijn er workshops en lezingen over verschillende aspecten in de circulaire economie. 

Bedrijven die studenten deze week zullen uitdagen:

-The Bin
-Noorderlichtcafé
-Camping Vliegenbos
-Pantar
-CIRCL
-Prodock (Port of Amsterdam)
-E-waste Arcade
-Reinvent Tourism
-DGTL
-ROC TOP
-Gemeente Amsterdam
-Plantage
-Green Pee
-NDSM


Docenten doen mee

Voor de start van de themaweek is het docententeam extra geschoold in de duurzaamheidsdoelstellingen en circulaire economie. Ook is bestaande kennis uitgebreid. ,,Deze scholing van docenten is essentieel voor het slagen van de themaweek. Als kennis en expertise door een heel team gedragen wordt dan gaat de overdracht naar studenten veel sneller en effectiever, aldus Schild.

Over de themaweek

De themaweek Circulaire Economie is een initiatief van mbo-instelling ROC TOP en is mede tot stand gekomen met gelden vanuit de MBO Agenda (Gemeente Amsterdam). De week wordt georganiseerd in samenwerking met Nado, technotrend en E-waste Arcades. In heel Nederland is deze week ‘de week van de circulaire economie’. Organisatie hiervoor ligt in handen van 'Nederland Circulair! versnellingshuis’.

De themaweek Circulaire Economie past in een reeks van themaweken rondom Duurzaamheid (2022) en Circulaire economie. Met deze weken hoopt ROC TOP bewustwording bij zowel studenten als docenten op deze gebieden te vergroten. Ook vanuit de gedachte dat kennis bijdraagt in de transitie ‘van denken naar handelen’.


Niet voor publicatie/voor meer informatie:

Marleen Kerssemakers (woordvoerder ROC TOP)

M: 06 525 176 74

E: m.kerssemakers@roctop.nl

 

Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.