Deze week @ROC TOP

Deze week @ROC TOP: een inspirerende en pragmatische week over duurzaamheid.

263 studenten van 14 verschillende opleidingen zullen zich vastbijten in de Sustainable Development Goals. En niet onverdienstelijk, aan het einde van de week komen zij met echte oplossingen voor #Amsterdam: hoe zorg je ervoor dat afval scheiden op de werkvloer leuk wordt? Hoe worden wijnkurken meer circulair? Hoe zorg je voor meer gendergelijkheid? En wat zijn oplossingen rond  het tegengaan van stereotypevorming binnen een kinderdagverblijf?

Sustainable Development Goals

In de week van 22 t/m 26 november gaan studenten van ROC TOP aan de slag met de Sustainable Development Goals (SDG). In 2015 hebben de Verenigde Naties deze 17 doelen opgesteld als nieuwe mondiale ontwikkelingsagenda voor 2030. In teams gaan studenten van ROC TOP 3 tot 5 dagen aan de slag met een concrete SDG-challenge uit het bedrijfsleven. Ze werken als creatief/duurzaam adviesbureau voor een duurzame koploper of juist een bedrijf dat de ambitie heeft om te gaan verduurzamen. 

ROC TOP themaweken duurzaamheid en circulariteit

ROC TOP wil duurzaamheid en circulariteit rechtstreeks in het DNA van Amsterdamse mbo-studenten brengen. Dit begint met het bewustzijn onder zowel studenten als docenten op deze gebieden vergroten. ROC TOP is ervan overtuigd dat kennis essentieel is voor een transitie ‘van denken naar handelen’. Met twee themaweken wordt er gewerkt aan bewustwording onder studenten en docenten over de thema’s duurzaamheid en circulariteit. Studenten gaan in de themaweken aan de slag met echte casussen van bedrijven, zo zoeken zij oplossingen en presenteren zij aan het einde van de themaweek hun advies aan deze organisaties. Zo maakt ROC TOP samen met haar studenten, maar ook met zijn partners, concreet werk van meer duurzaamheid en circulariteit in Amsterdam.De week is tot stand gekomen met subsidie vanuit de MBO Agenda (de Gemeente Amsterdam).   Meer informatie: Justin Schild.


Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.