Door de brug te zijn tussen arts en patiënt maak ik echt verschil!

Het is vandaag 4 maart, de dag van de Doktersassistent. Hoog tijd om het TOP talent van morgen een paar vragen te stellen! We spreken Rowin, 2e jaars Doktersassistent (BBL) bij ROC TOP.

Wat vindt jij het leukste van het vak wat je leert?

Het leukste van het beroep als doktersassistent(e) is dat je echt dé connectie bent tussen patiënt en arts. Aan de ene kant spreek je met de arts over bepaalde medische vaktermen, die je vervolgens weer in begrijpelijke taal aan de patiënt overbrengt (en vice versa). Wanneer ik deze verbinding goed maak, en zowel de dokter als de patiënt tevreden zijn, ervaar ik heel veel voldoening.

Rowin Tendick, 24 jaar, 2e jaars Doktersassistent bij ROC TOP in Amsterdam
Rowin Tendick, 24 jaar, 2e jaars Doktersassistent bij ROC TOP in Amsterdam

Wat is het leukste aan jouw opleiding?

Voor mij is het leukste, en tegelijkertijd het belangrijkste, de medische kennis die ik leer. Door je kennis en deskundigheid goed op peil te houden, doe je al het mogelijke (wat je zelf in de hand hebt) voor je patiënt. Ik vind dat super belangrijk. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat een patiënt zijn bloeduitslagen goed begrijpt of dat biopten op de juiste manier naar het laboratorium worden doorgestuurd. Al deze zaken zijn belangrijk voor de gezondheid van patiënten. En juist gezondheid is het gene waar we het uiteindelijk allemaal voor doen.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen over de opleiding Doktersassistent? Ik ben daar heel kort over: DOEN! Als je interesse hebt in de zorg, maar misschien nog niet helemaal weet waar of op welke afdeling je wilt gaan werken, dan is de opleiding Doktersassistent ideaal. Je kunt er immers allerlei kanten mee op. En daarbij worden voor steeds meer vacatures en functies een gediplomeerd doktersassistent(e) gevraagd. Het is dus een opleiding met vele toekomstmogelijkheden!

Meer over de opleiding Doktersassistent bij ROC TOP

Wat heb jij vandaag geleerd? Wij geloven in kleinschalig leren. Daarom leer je bij ons op campussen, samen met andere studenten binnen jouw leerrichting.
Over studeren bij ROC TOP
Naar buiten gaan met nat haar maakt je ziek
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Er is geen verband tussen naar buiten gaan met nat haar en ziek worden. Je zal misschien wat meer kou voelen, maar je wordt er niet verkouden van. Griep en verkoudheid worden veroorzaakt door een virus, niet door temperatuur.