Eerste praktijkverklaringen uitgereikt!

ROC TOP ondersteunt in de pilot MBO praktijkleren met de begeleiding van studenten

Vandaag (10 maart 2021) ontvingen de eerste studenten, hun praktijkverklaring Fietstechniek uit handen van Rutger Groot Wassink (wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering Amsterdam). De praktijkverklaring is onderdeel van de pilot MBO praktijkleren in Arbeidsmarktregio groot Amsterdam. Eind 2019 is gestart met het geven van vorm en inhoud aan de pilot MBO Praktijkleren, bedoeld voor iedereen die om verschillende redenen geen startkwalificatie heeft kunnen behalen.

Begeleiding van studenten

De studenten zijn werkzaam bij Pantar en Roetz. ROC TOP verzorgt begeleiding van studenten in de pilot MBO praktijkleren. Maarten Wallet docent Fietstechniek zegt over de pilot: ,,Dit initiatief denkt in mogelijkheden en biedt perspectief aan elk talent. Ik ben blij dat wij hier als TOP onderdeel van zijn. En bovenal ben ik super trots op deze studenten, de verklaring is een erkenning voor het talent dat ze hebben en biedt perspectief voor het verwezenlijken van hun ambities”.

Wat is een praktijkverklaring?

Meer weten over de praktijkverklaring?

De Sociaal Werkkoepel


Wat heb jij vandaag geleerd? Wij geloven in kleinschalig leren. Daarom leer je bij ons op campussen, samen met andere studenten binnen jouw leerrichting.
Over studeren bij ROC TOP
Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.