Eerste SustainaBul MBO wordt uitgereikt bij ROC TOP

Na vele jaren SustainaBul, dé prijs voor duurzaamheid in het hoger onderwijs, is deze erkenning voor onderwijsinstellingen ook geïntroduceerd in het MBO. Op 13 december 2019 zal de eerste SustainaBul MBO uitreiking plaatsvinden op ROC TOP. Er zijn negen deelnemende MBO instellingen. De uitreiking vindt plaats tijdens het symposium over duurzaamheid in het MBO ‘The art of GREEN thinking’ te Amsterdam. De centrale focus van dit symposium is hoe we inspiratie om zetten naar daadkracht.

SustainaBul MBO stimuleert duurzaamheid in het middelbaar beroepsonderwijs, op een positieve en inspirerende manier. Dit is een project vanuit Coöperatie Leren voor Morgen, die zich inzet om duurzaamheid in het onderwijs te verankeren - structureel en op alle niveaus. SustainaBul MBO is geïnspireerd op de SustainaBul voor het hoger onderwijs, dat al sinds 2012 georganiseerd wordt door Studenten voor Morgen.

De deelnemende onderwijsinstellingen vullen een vragenlijst in die gaat over de mate van duurzaamheid in hun onderwijs, de praktijk, de bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. Deze antwoorden worden onderbouwd met bewijsstukken. Alle deelnemers worden in het zonnetje gezet en ontvangen een SustainaBul MBO. Daarbij zullen ook good practices gepresenteerd worden.

Lerende houding
Hoewel de ranking op het eerste gezicht een wedstrijd is, biedt het vooral een kans voor onderwijsinstellingen om van elkaar te leren. Scholen kunnen zo een kijkje bij elkaar in de keuken nemen op allerlei vlakken, van het reduceren van gasverbruik tot het integreren van duurzaamheid in het curriculum. Het is een ranking die begint om duurzaamheid een speerpunt te maken in het beleid, maar eindigt in het gedachtegoed en het handelen van studenten en personeel.

Leren voor Morgen vindt het belangrijk dat het eigenaarschap van de SustainaBul MBO bij het MBO zelf ligt. Geen externe partij die de school binnenkomt, maar MBO-instellingen zelf die van elkaar leren, good practices delen en zich samen verder ontwikkelen tot duurzame scholen. Gezien 40% van de studenten op het MBO zit, is er aardig wat impact te behalen. Het MBO verduurzamen is dan ook essentieel voor de groei naar een duurzame samenleving en arbeidsmarkt.

Kom ook
Op 13 december is het symposium over duurzaamheid in het MBO ‘The art of GREEN thinking’ op ROC TOP te Amsterdam. ROC TOP kijkt er naar uit om iedereen te ontvangen voor deze uitreiking. De centrale focus van de dag is hoe we inspiratie om zetten naar daadkracht. Naast diverse workshops en sprekers die ons prikkelen en handvatten geven, zal de dag feestelijk afgesloten worden met de SustainaBul uitreiking en een borrel. De dag is interessant voor iedereen die werkzaam is in het MBO. Reserveer je gratis tickets via Eventbrite


Meer informatie over symposium

Voor meer informatie en programma van het symposium klik hier.


Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.