Goud & Zilver voor TOP-pers tijdens Skills the Finals

Op 7 maart is Eva Haake, studente Pedagogisch Werk Kinderopvang uitgeroepen tot de beste van Nederland. En op vrijdag 22 maart werd tijdens de finales van Skills Heroes onze kandidaat Juridische dienstverlening, Dennis Klitsie, tweede! Hiermee komt onze medailletelling dit jaar op twee (1x goud en 1x zilver)!

Ervaringen van Dennis
“Ik vond Skills Heroes een hele leuke ervaring en ook echt een leuke uitdaging. Het leukste deel vond ik de mensen die ik ben tegengekomen; ik heb een gezellige tijd gehad en nuttige gesprekken gevoerd met juristen en andere mensen uit het bedrijfsleven en daar heb ik echt wel wat aan gehad. Ik vond het ontzettend gaaf om alle andere opleidingen ‘in actie’ te zien en te zien hoe het er aan toe gaat op heel veel verschillende werkvloeren. Het voelde voor mij helemaal niet als een wedstrijd. Ik zat overdag m’n opdrachten te maken, maar tussendoor en daarbuiten was ik vooral bezig om er samen met anderen wat leuks van te maken en dat ik dan ook nog als tweede ben geëindigd zie ik als alleen maar mooi meegenomen. Wat heel fijn was, was dat alles gewoon helemaal geregeld was en dat er op ieder moment iemand was om vragen te beantwoorden. Erop terugkijkend vond ik het zeker de moeite waard, ik zou er zo weer aan meedoen!”

TOP-per Eva is de beste van Nederland: Pedagogisch medewerker kinderopvang
“Skills was voor mij een onvergetelijke ervaring. Ik deed mee, omdat ik extra uitdaging zocht in mijn opleiding. Skills was een perfecte uitdaging voor mij om mij verder te ontwikkelen. Ik vond het een zeer spannende ervaring, allereerst de zenuwslopende halve finale in een oude loods, dat was ontzettend tof om mee te maken! Ik had keihard gewerkt bij de halve finale en haalde ook de eerste plaats die dag. Toen kwam de finale, helemaal in Rotterdam. Gelukkig was alles erg goed geregeld door school, want mijn accommodatie en eten werd verzorgd door het ROC TOP. En toen brak de dag ook aan: de finale van Skills. Het was de bedoeling dat ik 2 dagen lang ging strijden tegen andere medestudenten van scholen door heel Nederland. Ik moest voor de finale een activiteit (met veel voorbereiding) uitvoeren met kinderen uit de omgeving. Dat was totaal niet spannend voor mij, want ik was helemaal in mijn element. De tweede dag moest ik een ouderavond organiseren en uitvoeren voor de jury, medestudenten en de begeleiders. Dat vond ik wel wat spannender, maar had mij goed voorbereid en hard gewerkt. Na de opdrachten brak het moment aan: de uitslag. Ik kon mijn oren niet geloven, want mijn naam werd genoemd toen ze de eerste plaats aankondigden! Ik was opeens de Nederlands Kampioen Pedagogisch Medewerker van 2019. Wauw. Het was zo spannend en zwaar, maar ik zou het zeker helemaal overnieuw doen.”

Zie ook video over Skills the Finals.

Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.