Mooie resultaten voor ROC TOP in de Keuzegids Mbo 2019

In de vandaag uitgekomen Keuzegids Mbo 2019 behoudt ROC TOP haar nummer één mbo-positie binnen de vier grote steden van Nederland en is de kleinschalige mbo-instelling de tweede beste van de Randstad. De opleiding Doktersassistent van ROC TOP in Amsterdam is daarnaast voor de zesde keer op rij benoemd tot top-opleiding.

Ineke van der Linden, voorzitter College van Bestuur ROC TOP over de resultaten: “We zijn blij dat we het als Amsterdamse mbo in de Randstad goed blijven doen. Tegelijkertijd streven we ernaar om in samenwerking met het werkveld ons onderwijs verder te versterken en nog beter te laten aansluiten op de behoeften en leefwereld van onze studenten. Zo hebben we dit jaar ruim vijftig opleidingen thematisch geclusterd binnen vier nieuwe campussen en zijn we gestart met het vernieuwen van ons onderwijs. Op die manier willen we bijdragen aan het studiesucces én studieplezier voor onze 4000 studenten.”

Top-opleiding 6 jaar op rij
De 1.5 tot 3- jarige BBL-opleiding Doktersassistent van ROC TOP is voor de zesde keer bekroond met het predicaat top-opleiding. De Keuzegids adviseert, “Wil je een goede school wat meer in het midden van het land? Dan is ROC TOP (Noord-Holland) een aanrader.”

Mooie resultaten
In de opleidingsgroep Verkoop, waar de opleidingen Verkoper en Verkoopspecialist onder vallen, scoorde ROC TOP samen met Landstede de hoogste landelijke resultaten. Er zijn dit jaar geen topopleidingen. Studenten geven aan het leerklimaat prettig te vinden op deze scholen. Verzorging noteert mooie resultaten, de Dienstverlening opleidingen en Verzorgende-IG staan in de top 5 van Nederland. 

De Keuzegids Mbo 2019
De jaarlijkse uitgave van de Keuzegids Mbo vergelijkt de resultaten van de mbo-instellingen en opleidingen in Nederland met elkaar. Om de vergelijking te maken, kijkt de Keuzegids naar studenttevredenheid op basis van de resultaten van de JOB-monitor en studiesucces-cijfers en de oordelen van de Onderwijsinspectie.

Over ROC TOP
ROC TOP biedt kleinschalig mbo-onderwijs dat studenten voorbereidt op het bedrijfsleven of een vervolgstudie. ROC TOP onderscheidt zich door persoonlijke aandacht aan studenten die leidt tot succes. De organisatie heeft 4 campussen in Amsterdam waar ruim 4.000 studenten deelnemen aan meer dan 50 verschillende opleidingen. 

Mannen hebben het vaker koud dan vrouwen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Behalve dat het heel romatisch is om te zeggen dat je het koud hebt, is het ook wetenschappelijk bewezen dat vrouwen het eerder koud hebben dan mannen. Bij vrouwen vloeit er minder bloed naar de uiteinden van het lichaam dan bij mannen.