Nieuw bij TOP Health & Sport: onderwijsmanager Martin van Genderen

TOP Health & Sport is blij om Martin van Genderen te verwelkomen als nieuwe onderwijsmanager Sport & Bewegen en Welzijn in Amsterdam-Zuid.

Martin is een ervaren schoolleider en manager met een duidelijke visie. Als leidinggevende heeft hij een mensgerichte aanpak. Zijn wiskundige en technische achtergrond dragen bij aan sterk analytisch en procesmatig denken. Martin heeft gevoel voor de verschillende belangen in organisaties en kan daar goed mee omgaan. Hij is een teamplayer die bruggen wil bouwen.

De afgelopen twaalf jaar werkte Martin bij het Mediacollege in Amsterdam. In 2009 begon hij als docent Wiskunde in de bovenbouw en groeide door naar teamleider en schoolleider. Als schoolleider gaf hij leiding aan de onderwijsorganisatie en zorgde voor ontwikkeling en uitvoering. Dat deed hij in overleg met het onderwijsteam. Hij was verantwoordelijk voor teamontwikkeling, kwaliteitszorg en uitvoering van financieel beleid. In zijn laatste functie als projectmanager heeft hij gekeken naar de procesoptimalisatie binnen de verschillende stafdiensten en een betere aansluiting tussen vmbo en mbo in de regio.

‘Differentiatie is belangrijk in de klas. De student staat centraal, dat vergeten we vaak. Ik hecht daar veel waarde aan. Om goed te functioneren wil je weten hoe studenten denken, wat ze belangrijk vinden. Als je goed werk wil leveren, moet je je klant kennen. Dergelijke sales-termen zijn niet normaal in het onderwijs, maar wij moeten ons aanpassen aan de klant. Binnen de kaders uiteraard. Onze job is geslaagd als we de kinderen een goede toekomst kunnen bieden.’

Martin wil vanuit zijn functie een bijdrage leveren aan relevant vakonderwijs, waarmee jongeren een mooie start krijgen op de arbeidsmarkt (of doorstromen naar het hbo) en werkgevers. Hij heeft zin om iedereen te leren kennen en wil dingen samen doen. Martin is een open en eerlijk persoon met als visie dat iedereen dezelfde kans heeft op een nieuw begin.

ROC TOP en TOP Health & Sport

Of een student nu graag aan de slag wil met kinderen of juist ouderen, mensen met of zonder een handicap, in de opvang of op het sportveld; bij TOP Health & Sport zijn zij op de juiste plek! Op deze campus bevinden zich alle opleidingen die zich toespitsen op de verpleging, gezondheid, bewegen, begeleiding en opvoeding. Op de Sportacademie leren studenten bijvoorbeeld hoe ze mensen helpen met revalideren, ze leren kinderen zwemmen of geven bijvoorbeeld fitness-les. Daarbij letten ze erop dat iedereen veilig bezig is en plezier heeft in het sporten. Ook kan het zijn dat ze vooral bezig zijn om de lessen te organiseren en coördineren. Bij Welzijn zijn studenten bezig anderen te helpen om mee te kunnen komen in onze steeds sneller veranderende maatschappij. Of ze nu fysieke hindernissen tegenkomen of financiële uitdagingen, of ze nu net beginnen te leren of juist het verleerd zijn. Hulp kan in vele vormen worden gevraagd. Studenten bij Welzijn ondersteunen en helpen mensen, jong en oud, zich zo te ontwikkelen dat ze in de toekomst wellicht geen hulp meer nodig hebben.

Naar buiten gaan met nat haar maakt je ziek
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Er is geen verband tussen naar buiten gaan met nat haar en ziek worden. Je zal misschien wat meer kou voelen, maar je wordt er niet verkouden van. Griep en verkoudheid worden veroorzaakt door een virus, niet door temperatuur.