Nieuw bij TOP Health & Sport: onderwijsmanager Petra Blijleven

TOP Health & Sport is blij om Petra Blijleven te verwelkomen als nieuwe onderwijsmanager Zorg op de campus in Amsterdam-Zuid.

Petra Blijleven (1980) heeft haar plek in het onderwijs gevonden. Ze is enthousiast, ambitieus en organisatorisch sterk. Ook neemt van nature graag de leiding en vindt het leuk om zowel collega’s als leerlingen te motiveren. Haar communicatiestijl omschrijft ze als helder en open. In haar dagelijkse werk kan ze streng zijn als het moet en biedt ze ruimte waar het kan. Ze is nieuwsgierig en geïnteresseerd in onderwijsvernieuwing/verbetering.

Voor ROC TOP werkte Petra op Willem de Zwijger College in Bussum. De afgelopen elf jaar werkte ze in het onderwijs in verschillende functies, waarvan de laatste jaren als teamleider/afdelingsleider havo bovenbouw. Daarnaast had ze planning en organisatie in haar portefeuille. Op Teylingen college Leeuwenhorst in Noordwijkerhout was ze docent, decaan en later teamleider.

Petra Blijleven - onderwijsmanager TOP Health & Sport


Petra haalde haar Master eerstegraads docent Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen aan de Universiteit Leiden. Voor haar vakdidactisch eindonderzoek heeft ze gekeken of differentiatie op basis van meervoudige intelligentie de motivatie bij leerlingen verhoogt. Aan dezelfde universiteit haalde ze haar Master Management van de publieke sector met een scriptie over de invloed en effecten van prestatiemetingen binnen het voortgezet onderwijs.

‘Bij deze functie ging er iets aan bij mij. Omdat het mbo is, maar ook omdat het zorg is. Veel van mijn familieleden werken in de zorg. Zorg is altijd nodig en gaat nooit weg. Je bent altijd van betekenis als je in zorg werkt. De afgelopen jaren met corona hebben we gezien hoe ongelofelijk hard mensen nodig zijn en er is meer aandacht gekomen voor zorgberoepen. Studenten in de zorg zijn zeker van een baan en doen dankbaar werk. Zorgmedewerkers zijn onmisbaar.’

Petra heeft gezien dat de zorg anders moet worden ingericht en is van mening dat dit mogelijk ook geldt voor de opleidingen. Ze wil bijdragen aan het efficiënter maken van de processen, in de praktijk en in de opleidingen. Ook de praktijk en opleidingen nog meer met elkaar verbinden ziet ze als een mooie opdracht.

 

ROC TOP en TOP Health & Sport

Of een student nu graag aan de slag wil met kinderen of juist ouderen, mensen met of zonder een handicap, in de opvang of op het sportveld; bij TOP Health & Sport zijn zij op de juiste plek! Op deze campus bevinden zich alle opleidingen die zich toespitsen op de verpleging, gezondheid, bewegen, begeleiding en opvoeding. Zorg is een belangrijke sector, want in Amsterdam en omgeving is de vraag naar zorgverleners groot! Of dit nu handen aan het bed zijn in zieken- of verzorgingstehuizen of meer ambulante vormen, zoals thuiszorg: onze studenten maken het verschil.

 

Je voeten zijn in de namiddag groter dan in de ochtend
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Dit geldt zowel voor peuters als voor volwassenen. Daarom wordt altijd aangeraden pas in de namiddag een nieuw paar schoenen te kopen.