#Ontdekdezorgweek

Is de zorg iets voor jou?

Het is #ontdekdezorgweek. Denk jij aan een loopbaan in Zorg of Welzijn? Of twijfel je? Ontmoet studenten van ROC TOP die hun eerste stappen in deze wereld al gezet hebben. Ze hebben een advies voor je. 

Ontmoet Tessa, Cheraidy, Rowin en Regina. Allemaal TOP-talenten die zeker weten dat de zorg het leukste vak is wat er is. 

Tessa, Fotograaf Almicheal Fraay
Tessa, Fotograaf Almicheal Fraay

TESSA

“Ik krijg enorm veel voldoening van dit werk. Interactie, echt contact, is het mooiste wat er is. Aan mensen die twijfelen over werken in de zorg wil ik zeggen: Twijfel niet. Ga die droom achterna. Ik weet zeker dat je er iets moois voor terugkrijgt. En voorkom daarmee dat je later terugkijkt met spijt om wat je niet gedaan hebt”

Lees meer over Tessa

16 maart: Werelddag voor Sociaal Werk - ROC TOP

Meer weten over de opleiding van Tessa?

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen - ROC TOP

Cheraidy, Fotograaf Almicheal Fraay
Cheraidy, Fotograaf Almicheal Fraay

CHERAIDY

 “Oudere mensen, zorgvragers, zijn zo oprecht en lief. Ik weet nu wat echte dankbaarheid en waardering is. Het geeft me het gevoel dat ik er toe doe. Een super goed gevoel. Als je twijfelt over een loopbaan in de zorg zou ik willen zeggen: begin gewoon, ‘maak betekenis’. Iedereen verdient de beste zorg en misschien maak jij net dat ene belangrijke verschil voor een ander”.

Meer weten over de opleiding van Cheraidy?

Mbo-Verpleegkundige - ROC TOP

Rowin, fotograaf Almicheal Fraay
Rowin, fotograaf Almicheal Fraay

ROWIN 

“Ik heb gekozen voor een opleiding met vele toekomstmogelijkheden. Als je interesse hebt in de zorg, maar misschien nog niet helemaal weet waar of op welke afdeling je wilt gaan werken, dan is de opleiding Doktersassistent ideaal. Je kunt er allerlei kanten mee op. En daarbij worden voor steeds meer vacatures en functies een gediplomeerd doktersassistent(e) gevraagd”.

Lees meer over Rowin

Door de brug te zijn tussen arts en patiënt maak ik echt verschil! - ROC TOP

Meer weten over de opleiding van Rowin?

Doktersassistent - ROC TOP (BBL)

Regina, fotograaf Almicheal Fraay
Regina, fotograaf Almicheal Fraay

Regina

“Niet twijfelen maar doen! Deze opleiding is bepalend geweest voor de zorgverlener die ik nu ben. Ik ben hierdoor echt beter in mijn vak geworden. Benader iemand op de juiste manier en je krijgt mogelijk makkelijker toegang tot wat iemand denkt en waarom diegene zich zo gedraagt. Als je dit weet kun je nog beter aansluiten op wat iemand nodig heeft. Ik kan niet anders zeggen dat ik enorm blij ben dat ik toch deze opleiding gedaan heb. De kennis maakt verschil, voor mijzelf maar misschien nog wel meer voor mijn zorgvragers!”.

Meer weten over de opleiding van Regina?
Mbo-Verpleegkundige GGZ - ROC TOP (BBL)


Wat heb jij vandaag geleerd? Wij geloven in kleinschalig leren. Daarom leer je bij ons op campussen, samen met andere studenten binnen jouw leerrichting.
Over studeren bij ROC TOP
Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.