ROC TOP benoemt Arno Geurtsen tot bestuurder

Amsterdam, 8 januari 2021 – Arno Geurtsen is benoemd tot bestuurder van mbo-instelling ROC TOP. Geurtsen volgt hiermee Ineke van der Linden op, die per 1 februari as. de overstap maakt naar Onderwijsgroep Amstelland in Amstelveen.
Beeld Mel Buter
Beeld Mel Buter

Geurtsen is al geruime tijd betrokken bij ROC TOP, als lid van de Raad van Toezicht. Hij brengt ruime onderwijservaring mee, zo was hij faculteitsdirecteur bij de Radboud Universiteit en o.a. bestuurder a.i. bij het Mondriaan College. Daarbij was Geurtsen als toezichthouder betrokken bij PCOU Willibrord in Utrecht en de Alliantie in Nijmegen. Momenteel is hij toezichthouder bij De Stichting Leerplan Ontwikkeling en de GGZ Instelling Lister. Geurtsen is van origine bedrijfseconoom en gepromoveerd op bestuurlijke informatieverzorging. Naast managing director van een consultancybureau in het publieke domein, bestuurder en toezichthouder is Geurtsen wetenschapper, en directeur van de registercontrollersopleiding van de Erasmus Universiteit. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan gericht op overhead en deed onderzoek naar o.a. stakeholdermanagement.

Aan de benoeming van Arno Geurtsen is een zorgvuldige selectieprocedure vooraf gegaan, waarbij is gekeken naar een geschikte kandidaat met ervaring in zowel het onderwijs als met strategische positionering. 

Met deze benoeming bestaat het College van Bestuur van ROC TOP per februari 2021 uit: Tim Klein (bestuursvoorzitter) en Arno Geurtsen (bestuurder). Voor de huidige positie van Geurtsen in de Raad van Toezicht van ROC TOP zal naar opvolging worden gezocht.

Over ROC TOP

ROC TOP biedt kleinschalig, gepersonaliseerd en praktijkgericht middelbaar beroepsonderwijs dat tot stand komt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. De Amsterdamse onderwijsinstelling verzorgt regulier middelbaar beroepsonderwijs met BOL en BBL-opleidingen op alle niveaus: entree, niveau 2, 3 en 4. ROC TOP heeft 4 campussen in Amsterdam, met meer dan 50 verschillende opleidingen, voor ruim 4000 studenten. Daarnaast biedt het op meerdere locaties in de stad onderwijs aan kwetsbare jongeren via de Amsterdamse Plus.


Niet voor publicatie/voor meer informatie:

Marleen Kerssemakers (woordvoerder ROC TOP)

M: 06 525 176 74

E: m.kerssemakers@roctop.nl

 

Naar buiten gaan met nat haar maakt je ziek
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Er is geen verband tussen naar buiten gaan met nat haar en ziek worden. Je zal misschien wat meer kou voelen, maar je wordt er niet verkouden van. Griep en verkoudheid worden veroorzaakt door een virus, niet door temperatuur.