ROC TOP benoemt Rita van der Hem-Stokroos als directeur van TOP Health & Sport

Het College van Bestuur is blij om Rita van der Hem-Stokroos te benoemen als nieuwe directeur van de ROC TOP campus Health & Sport in Amsterdam.

Van der Hem-Stokroos start per direct officieel in de rol van campusdirecteur. Van der Hem-Stokroos vervolgt hiermee de functie die zij afgelopen maanden al waarnam en combineerde met haar rol als Onderwijsmanager Zorgopleidingen.

In april 2017 startte Rita haar carrière bij ROC TOP als Onderwijsmanager Zorgopleidingen. Zowel in haar opleiding als in haar carrière heeft van der Hem-Stokroos zorg en onderwijs vrijwel altijd gecombineerd.

Rita van der Hem-Stokroos - Fotograaf: Almicheal Fraay
Rita van der Hem-Stokroos - Fotograaf: Almicheal Fraay

Biografie 

Rita (1960) is geboren en getogen in Groningen. In 1987 studeerde zij af aan de faculteit Geneeskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en startte haar werkzame leven als onderwijscoördinator Chirurgie van het toenmalige Academisch Ziekenhuis Groningen. Haar leidinggevende aldaar was één van de grondleggers van het Medisch Onderwijs. Zijn enthousiasme voor de combinatie zorg en onderwijs werkte aanstekelijk. Ook na haar verhuizing naar Amsterdam combineerde Rita zorg en onderwijs in verschillende functies en rollen bij het AMC, VUMC en Hogeschool Inholland. In 2005 promoveerde zij op het proefschrift The clerkship as a learning environment aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

ROC TOP en TOP Health & Sport 

Aan deze campus studeren de meeste studenten binnen ROC TOP. Op deze campus zijn de opleidingen gevestigd die zich toespitsen op de verpleging, gezondheid, bewegen, begeleiding en opvoeding. De campus is gelegen in Amsterdam Zuid en bevindt zich in de directe omgeving van het werkveld. Onderwijs en werkgevers zijn hierdoor samen in staat om beroepsonderwijs aan te bieden met actuele vraagstukken en projecten. Onderdeel van de campus is de Sportacademie die gevestigd is in Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.