ROC TOP docente Naomi Rijke culturele influencer in Amsterdam

Ter ere van het honderdjarig jubileum van de AMVJ – De Algemene Maatschappij voor Jongeren- portretteerde het Parool, zaterdag 3 november jl., Amsterdammers die kunst en cultuur toegankelijk maken voor alle kinderen en jongeren. ROC TOP’s docenten Naomi Rijke is 1 van die 36 A’damse influencers.

“Voor de niveaus mbo 1 en 2 organiseer ik bij ons op school projecten op het gebied van sollicitatievaardigheden, dans en kunst. Daarnaast heb ik het project Skillz, waarmee ik jongeren laat reflecteren op de consequenties van hun gedrag. Ook geef ik straatcultuurtraining aan professionals die met jongeren werken, om ze de realiteit van de grootstedelijke diversiteit te laten zien. Wat voor jongeren krijgen ze voor zich? Hoe houd je hun aandacht vast? Je kan jongeren wel een gitaar geven, maar het kost veel extra aandacht om ze daarvoor te enthousiasmeren.

Volgens mij begint het met duidelijk maken dat je de jongeren ziet, ze hoort en erkent. Uiteindelijk dragen kunst, cultuur en bewustzijn van je eigen gedrag bij aan een sterkere identiteit: je wordt gedwongen na te denken over wie je precies bent. Dat leidt uiteindelijk tot zelfvertrouwen, waar ook de maatschappij bij gebaat is. Door dit soort onderwijs krijg je mensen die zich goed kunnen uiten en meer begrip voor elkaar kunnen opbrengen.”

De bijlage met gepotretteerde Amsterdammers.

Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.