ROC TOP en ROC van Flevoland bereiken overeenstemming

ROC TOP en ROC van Flevoland (ROCvF) hebben een overeenstemming bereikt. Per het nieuwe schooljaar 2018-2019 houdt ROC TOP op te bestaan in Almere en versterkt zij haar aanbod in Amsterdam.

De huidige studenten van ROC TOP Almere kunnen hun opleiding gewoon afronden in Almere en ontvangen na afronding van hun opleiding een ROC TOP diploma. ROC TOP neemt in Almere geen nieuwe studenten meer aan. Studenten die zich bij ROC TOP Almere hebben aangemeld voor leerjaar 2018-2019 zijn verzekerd van een opleidingsplek bij het ROC van Flevoland – MBO College Almere of MBO College Poort.

Het besluit is genomen met als doel de doelmatigheid van het mbo-opleidingsaanbod in de regio te verbeteren. ROC TOP en het ROCvF zijn, op advies van de commissie macrodoelmatigheid mbo (CMMBO) al enige tijd in gesprek. Op verzoek van de minister van onderwijs is nu overeenstemming bereikt.
Beide besturen hebben deze zorgvuldige keuze gemaakt en zien kansen om bij meerdere opleidingen tot verbetering van de doelmatigheid van het mbo in de grootstedelijke regio Amsterdam te komen.

Beide besturen zijn verheugd dat er een oplossing in deze zaak is bereikt.

Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.