ROC TOP studenten doen mee aan Made by 020

Op 12 maart was het zover, 60 enthousiaste mbo-studenten zijn van start gegaan met de zesde editie van het netwerkprogramma Made by 020. Tijdens het traject gaan studenten aan de slag met vraagstukken die op dit moment spelen in Amsterdam. Namens ROC TOP doen deze keer 8 studenten mee. In de prachtige IJzaal van Pakhuis de Zwijger kwamen de studenten voor het eerst bij elkaar om hun teams én de coaches te ontmoeten. Mercedes Boodie, Mourad El Moussati en Steven Brookman, waren de inspirerende gastsprekers die de studenten klaarstoomden voor het nieuwe traject.

De avond begon met een opening en een welkomstwoord door Rutger van der Veen, projectmedewerker vanMade by 020. Daarin stelde hij aan de deelnemers de vraag “Waarom doe jij mee aan Made by 020?”. Bijzonder om te horen dat iedere deelnemer zo zijn eigen reden heeft om met Made by 020 mee te doen. Zo hoorden we bijvoorbeeld: “om nieuwe mensen en bedrijven ontmoeten, door de enthousiaste verhalen van studiegenootjes, om mijn eigen talent te ontdekken.” Het wordt ons meteen duidelijk: deze groep is ontzettend gemotiveerd om aan de slag te gaan!

Na een korte toelichting op het programma was het de beurt aan de eerste gastspreker Steven Brookman, Supervisor Front Office bij het Conservatorium Hotel. Het Conservatorium doet als bedrijf voor de tweede maal mee aan Made by 020. Steven vertelde over zijn loopbaan die is begonnen op het mbo en stond stil bij de kansen die er mogelijk zijn bij het Conservatorium hotel voor de deelnemers. Daarbij gaf hij twee belangrijke tips aan de studenten “Wees voorbereid als je op netwerkgesprek gaat en creatief in de uiteindelijke oplossing!”

Creatief zijn in de uiteindelijke oplossing. Dan hebben we het natuurlijk over de challenges! Voor de deelnemers liggen er weer zes uitdagende challenges ontwikkeld samen met het Amsterdamse bedrijfsleven. Zo zal een team zich bezig gaan houden met de vraag hoe toerisme in Amsterdam duurzamer kan. Een ander team gaat zich bezig houden met de te korten aan personeel in de ouderenzorg. 

Na de onthulling van de challenges werd Mercedes Boodie oud-deelneemster geïnterviewd. Mercedes vertelde hoe Made by 020 haar zelfverzekerder heeft gemaakt. Alleen al dat ze nu tijdens de kick-off haar verhaal durft te doen, is daar een goed voorbeeld van.. Daarnaast vertelde Mercedes over de kracht van Made by 020 als toevoeging op haar CV. “Tijdens mijn sollicitatiegesprek werd er naar gevraagd en vonden ze het goed dat ik mij naast mijn studie extra heb ingezet.”
Aan het eind van het plenaire gedeelte stond er nog een spreker op het programma: Mourad El Moussati. De vijfentwintigjarige ondernemer en specialist op het gebied van video solliciteren, gaf een inspirerende speech over het belang van investeren in jezelf, netwerken en een ondernemende houding aannemen. Precies wat de studenten doen bij Made by 020!

Het was een motiverende en inspirerende avond die voorbij vloog. Na de gezamenlijke opening zijn de groepen direct zelf aan de slag gegaan zijn de deelnemers professioneel op de foto gezet voor onder andere LinkedIn.
Wil je zien hoe het de teams vergaat, langs welke bedrijven de teams dit keer gaan en over welke maatschappelijke challenges de teams zich gaan buigen? Volg de website, facebook of instagram account van Made by 020.

Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.