ROC TOP studenten Sport begeleiden Koningspelen

Ruim 1,2 miljoen basisschoolleerlingen in Nederland, op Nederlandse scholen in het buitenland en het Caribisch deel van het Koninkrijk, hebben vandaag deelgenomen aan de Koningsspelen. ROC TOP de Sportacademie heeft voor de zesde keer meegedaan met de Koningspelen.

Ruim 150 studenten dragen bij aan het sportiefste Oranjefeest van het jaar

Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het  Koningsontbijt en de Koningssportdag. Het gezamenlijke Koningsontbijt en Koningssportdag vinden plaats om aan alle kinderen én hun ouders de boodschap mee te geven dat samen goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid.

Inzet ROC TOP studenten Sport & Bewegen               
De studenten moesten vanmorgen vroeg uit de veren, om mee te helpen met het opbouwen van de verschillende sporten en spelletjes op diverse locaties ingezet. In het Olympisch stadion in Amsterdam-Zuid hebben 3 klassen meegeholpen met sportieve activiteiten voor 850 kinderen van 12 basisscholen. De welzijnsorganisaties Combiwel en Dynamo waren verantwoordelijk voor de organisatie van de Koningspelen in Amsterdam-Zuid.

In Volendam hebben 3 klassen TOP studenten 1500 basisschoolleerlingen begeleidt bij de verschillende sportactiviteiten. ‘Sportiviteit, motivatie en coördinatie staan centraal binnen de opleiding, die de studenten bij ROC TOP de Sportacademie volgen. Het is echt een feestje voor ons en de studenten, om hier aan mee te mogen doen. En dat wat je leert op school toe te passen in de praktijk’, zegt Ella van der Donk, docente bij ROC TOP de Sportacademie.


Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.