Samenwerking gestart: ROC TOP-studenten aan de slag in Concertgebouw

Het Concertgebouw en de facilitaire opleidingen van ROC TOP zijn een samenwerking aangegaan op hybride onderwijs. Op woensdag 17 mei vond de kick-off van de samenwerking plaats in het Concertgebouw in Amsterdam.

Studenten facilitair leidinggevende van ROC TOP krijgen vanaf maandag 22 mei drie dagen in de week les op de mooie locatie het Concertgebouw. De studenten draaien in carrouselvorm 10 weken lang mee in de facilitaire dienst, de horeca bij de Vermaat Groep en EW Facility Services. Naast de begeleiding vanuit het Concertgebouw is er altijd een docent van ROC TOP aanwezig voor vragen en ondersteuning.

De officiële aftrap van de samenwerking werd verricht door Arnold van Duijn, operationeel manager van het Concertgebouw. ‘Jullie worden echt een onderdeel van het team!’, sprak hij de studenten toe. ‘Ook voor ons, het personeel van Concertgebouw, is dit spannend, maar we hebben er enorm veel zin in.’ De studenten kregen na de toespraak van Van Duijn uitleg over de samenwerking en een rondleiding door het gebouw.

MBO-Inspiratiedag De samenwerking kwam tot stand naar aanleiding van de MBO-Inspiratiedag in juni 2022, die werd georganiseerd door het Concertgebouw. ROC TOP-docent Edwin van Hemert bezocht met zijn klas dit  evenement en gaf aan geïnteresseerd te zijn in een samenwerking met het Concertgebouw. Samen met de MBO-Agenda van gemeente Amsterdam werd vervolgens onderwijs op maat ontwikkeld voor het project.

Praktijkonderwijs is een van de speerpunten van ROC TOP. Door samenwerkingen als deze kunnen studenten in de praktijk ervaren bij welke facilitaire bedrijven of organisaties zij zich op hun plek voelen. ROC TOP is in gesprek met musea, ziekenhuizen en (bank)kantoren om meer van deze hybride onderwijscarrousels op te zetten.

Wat heb jij vandaag geleerd? Wij geloven in kleinschalig leren. Daarom leer je bij ons op campussen, samen met andere studenten binnen jouw leerrichting.
Over studeren bij ROC TOP
Mannen hebben het vaker koud dan vrouwen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Behalve dat het heel romatisch is om te zeggen dat je het koud hebt, is het ook wetenschappelijk bewezen dat vrouwen het eerder koud hebben dan mannen. Bij vrouwen vloeit er minder bloed naar de uiteinden van het lichaam dan bij mannen.