Schakeltraject Pabo vanuit MBO

Met het dreigende lerarentekort in het achterhoofd, hebben de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool iPabo, ROCvA en ROC TOP een schakeltraject opgezet met als doel de doorstroom tussen mbo en hbo te verbeteren.

Op 24 januari 2018 heeft de eerste lichting van elf studenten, waarvan vier van ROC TOP, het bewijs van deelname aan het schakelprogramma en hun mbo-diploma behaald. Vier studenten stromen in februari in het eerste jaar van de Hogeschool van Amsterdam, één student start in februari met het eerste jaar van de Hogeschool iPabo. Eén student heeft besloten in september te starten met een lerarenopleiding en hopelijk zullen de overige studenten in september instromen bij de Pabo.

ROC TOP studente Demi Kieft, ‘ Ik ben gestart met de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality bij TOP. Een totaal andere richting, deze heb ik afgerond. Middels het schakelprogramma heb ik alle toelatingstoetsen gehaald en start in februari aan de Hogeschool iPabo. Ondanks deze totale carrière switch, voel ik mij als een vis in het water in het basisonderwijs’.

Over het schakelprogramma
Het schakelprogramma “Meer talent naar de pabo” zorgt voor een goede toeleiding naar de toelatingstoets van de pabo’s die sinds 2013 wordt afgenomen. Studenten van andere mbo niveau 4-opleidingen kunnen ook naar de Pabo, maar zijn vaak (nog) minder voorbereid op de toelatingstoets. Dit terwijl ze vaak juist met hun achtergrond in techniek, sport of bijvoorbeeld dienstverlening echt iets kunnen toevoegen. “Meer talent naar de pabo” is daarom voor alle mbo-studenten niveau 4, mits je bij ROC van Amsterdam of ROC TOP je diploma hebt behaald.

Aanmelden voor dit programma
De werving voor de schakelklas, die augustus 2018 van start gaat is reeds gestart. Aanmelden voor het pabo schakelprogramma kan bij Marian van der Sluijs via e-mail. De student wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
Voor meer informatie over het schakelprogramma ‘meer talent naar de pabo’, zie de video of neem contact op met Marian van der Sluijs, via e-mail, mobiel nummer 06-15856625.

Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.