Studenten Pedagogisch Werk lezen voor

Vandaag vindt het Nationale Voorleesontbijt 2018 plaats. Talloze bekende Nederlanders, moeders en vaders, familieleden én studenten van de ROC TOP opleiding Pedagogisch Werk lezen vandaag voor aan peuters en kleuters, om zo het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. ROC TOP studenten Pedagogisch Werk lezen voor op hun stageplekken.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari t/m 3 februari. Met deze honderden voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land, gaat de 15e editie van De Nationale Voorleesdagen van start.

Waarom lezen?
Lezen is het cement van de samenleving. Het lezen van verhalen en gedichten helpt ons om sociaal te functioneren. Door fictie te lezen, kunnen we ons beter inleven, meer begrip opbrengen voor anderen en gemakkelijker nieuwe contacten leggen. De interactie met taal en tekst op zich heeft ook een positief effect. Wie in zijn vrije tijd voor plezier leest – en dat kan óók non-fictie zijn – ziet zijn woordenschat en taalvaardigheid groeien en gaat daardoor weer vaker lezen (bron: Stichting Lezen).

Binnen de opleiding Pedagogisch Werk wordt het voorlezen al vroeg in de opleiding geoefend. Met name het interactief voorlezen van prentenboeken is een onderdeel dat voor sommige studenten nog wel eens spannend is. Door veel te oefenen in de praktijk gaat het steeds beter.

Een Kolibrie kan achteruit vliegen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

De kolibrie kan door de zeer snelle vleugelslag (tot wel 80 slagen per seconde) in de lucht stil blijven hangen en loodrecht omhoog of naar beneden vliegen. De kolibrie kan als enige vogel ook achteruit vliegen.