Team ROC TOP 4e in verkiezing Onderwijsteam van het Jaar!

Team Duinluststraat 4de bij landelijke verkiezing

Een team van ROC TOP / Start, team Duinluststraat, is op de vierde plaats geëindigd bij de landelijke verkiezing ‘Onderwijsteam van het Jaar’. Dit team is gespecialiseerd in kwetsbare Amsterdammers: de Amsterdamse Plus. Zij staat voor een toekomst in Amsterdam, ook als dit niet gemakkelijk is. Ze biedt perspectief en geeft jongeren een plek in de maatschappij. In totaal waren er meer dan 50 teams uit Nederlandse mbo-instellingen genomineerd. De verkiezing vond plaats op ‘De Dag van het mbo’ op (18 november jl..). De verkiezing Onderwijsteam van het Jaar is een initiatief van de MBO Academie, de BVMBO en de AOb.

Ik ben enorm blij dat we dit team in het zonnetje mogen zetten, de nominatie was dik verdiend. Werken in het MBO wordt overal onderschat, maar wat dit team, met deze doelgroep onder uitdagende omstandigheden weet te bereiken is een prestatie van formaat. Ik neem mijn hoed af en maak een diepe buiging voor deze bijna bovenmenselijke prestatie, elke dag weer opnieuw! Bart Jan Geers, directeur a.i. Campus START (De Amsterdamse Plus maakt deel uit van START).

Over team Duinluststraat

Dit team is gespecialiseerd in kwetsbare Amsterdammers: de Amsterdamse Plus. Vanuit een kleine uitvallocatie in Amsterdam zet team Duinluststraat zich elke dag als een eenheid vol passie in om deze jongeren te begeleiden naar een kansrijker leven. Het bieden van regelmaat, mentoring, opleiding, en begeleiding naar werk is nog maar het begin. Niets is te veel voor dit team, wat onder uitdagende omstandigheden, alles geeft om kwetsbare Amsterdammers een stukje stabiliteit in hun leven te bieden. 

Tien genomineerde teams

Samen met negen teams vanuit andere mbo-scholen streden de ROC TOP-pers voor deze felbegeerde titel. ROC TOP was zeer verheugd om tot deze Top 10 te behoren. De beroepsjury, bestaande uit docenten van verschillende opleidingen en scholen, viel vooral de grote diversiteit aan activiteiten van alle teams op. ,,Teams zijn trots op hun werk en zetten de student centraal. Ook de inzet om het beter te doen was opvallend”,  aldus de jury. De 10 genomineerde teams op 18 november waren, in willekeurige volgorde:

  1. ROC TOP, Team Duinluststraat (Campus Start, De Amsterdamse Plus maakt deel uit van Start).
  2. Alfa-college, locatie Hardenberg (Team dienstverlening niveau 2)
  3. Deltion college, Team defensie
  4. Gildeopleidingen ROC Venray, Team welzijn PW en MZ
  5. Summa College / Summa Automotive: Team MAC (MBO Automotive Center)
  6. Koning Willem 1 College, Team middelbare horeca school
  7. MBO College Airport, Team luchthavenbeveiliging
  8. ROC Nijmegen, Team apothekersassistent (winnaar)
  9. ROC van Twente, Team technicus hout en restauratie
  10. ROC van Amsterdam, Team Verkoop & Lifestyle
Mannen hebben het vaker koud dan vrouwen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Behalve dat het heel romatisch is om te zeggen dat je het koud hebt, is het ook wetenschappelijk bewezen dat vrouwen het eerder koud hebben dan mannen. Bij vrouwen vloeit er minder bloed naar de uiteinden van het lichaam dan bij mannen.